top of page

Meer vrijheid, minder moeten en doen wat JIJ écht belangrijk vindt!

ACT ONLINE TRAINING

9-weekse ACT Online Training

Met de ACT Online Training ontdek je in 9 weken de rode draad in jouw leven! En vind je antwoord op de vraag hoe je handiger om kan gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken! Klinkt goed toch?

Je gaat aan de slag met je hoofd, lijf en hart. Je gaat onderzoeken wat je brein allemaal aan gedachten produceert en vooral ook hoe je daar wat meer afstand van kunt nemen.

De ACT Online Training is gemaakt voor jou om je inzicht te geven in hoe je afstand kan nemen van negatieve gedachten, effectief kan omgaan met je emoties, mindfulness kan toepassen in het dagelijkse leven, je waarden als rode draad in je leven kan gebruiken en je gaat ontdekken hoe je je leven liefst wilt leiden!

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Het is een van de snelst groeiende vormen van gedragstherapie op dit moment. Het is een effectieve methode voor het verminderen van stress, angst, depressie en vele andere psychologische struikelblokken. Daarnaast kan ACT uitstekend preventief ingezet worden om klachten en verzuim te voorkomen.


ACT is een mindfulness-gebaseerde vorm van therapie, met als doel om een vitaal, veerkrachtig en waard gericht leven te leiden, en de onvermijdelijke obstakels te accepteren die hiermee gepaard gaan. 

Een belangrijk verschil tussen ACT en mindfulness, is dat er bij ACT meer gebruik wordt gemaakt van concrete technieken en een arsenaal aan ervaringsgerichte oefeningen, verhalen, beelden en metaforen om je zoveel mogelijk handvaten aan te reiken om met je monsters om te gaan. Mindfulness is hierbij echter onmisbaar en vormt dus een belangrijk onderdeel van ACT.

ACT gaat bovendien nog een stukje verder dan mindfulness door de nadruk op waarden. Ze vormen de rode draad in je leven waar je in het ‘hier en nu’ altijd naar kan teruggrijpen als je merkt dat je aandacht wordt opgeslorpt door je dagelijkse zorgen of beslommeringen. 

Wat ga je doen?

Met behulp van ACT ga je onderzoeken wat JIJ nu echt WILT in het leven en wat jou daarin tegenhoudt op dit moment. Je onderzoekt hoe jij jouw leven, met alle bijbehorende pijn en obstakels, naar die waarden kunt leiden. In plaats van de strijd aan te gaan met de obstakels en pijn ga je leren om deze juist onvoorwaardelijk dichtbij je te houden, om ze te accepteren. Wanneer dit lukt zul je merken dat er meer ruimte komt voor de vrije keuze. Een vrije keuze in gedrag, en dat betekent dat je meer en meer keuzes kunt maken die in lijn zijn met jouw persoonlijke waarden en levensvisie.

ACT heeft mij al heel veel gebracht en brengt mij nog steeds heel veel in het dagelijkse leven. Ik ben steeds meer in staat om een leven te leiden naar mijn eigen waarden. Ik merk dat dir heel veel vrijheid met zich meebrengt. Tijdens mijn Personal Life Coachsessies maak ik ook gebruik van de ACT technieken en coach ik jou op een liefdevolle-directe wijze. Ik ga met jou de diepte in en help je met het doorbreken van patronen die niet meer voor je werken om zo meer balans te komen. Mijn liefdevolle-directe wijze heb ik ook toegepast op deze ACT Online Training.

Wat ga je leren?

 • Je stopt met het vermijden en controleren (weglachen, ontkennen, omdenken, etc) van de moeilijke gedachten, gevoelens en ervaringen die bij het leven horen en daarmee leer je wat ACCEPTATIE jou kan brengen.

 • Gedachten kunnen je aardig voor de gek houden. Je leert afstand te nemen van en anders te kijken naar gedachten. Hierdoor kun je meer bewuste, VRIJE KEUZES maken.

 • Met je aandacht helemaal aanwezig te zijn bij de realiteit van je leven op dit moment dus echt in het NU, in plaats van te piekeren over het verleden of de toekomst.

 • Ons zelfbeeld maakt de wereld overzichtelijk maar functioneert onbewust vaak ook als een keurslijf (ik ben een harde werker, dus ik moet altijd hard werken). Je leert FLEXIBELER met je zelfbeeld om te gaan. Dus minder MOETEN en meer WILLEN.

 • Je gaat ontdekken wat jij nou ECHT belangrijk vindt in jouw leven en je krijgt de tools aangereikt om hier heel concreet mee aan de slag te gaan.

 • Aan het einde van de training heb jij jouw eigen plan van aanpak met concrete stappen om JOUW EIGEN WEG te gaan bewandelen.

 

Ik maak gebruik van speelse metaforen, gedrags- en ervaringsgerichte oefeningen. Ook thuis kan je hier mee aan de slag. ACT wordt als specifieke methode ingezet of het kan ook gecombineerd worden met coachsessies.

Herken je dit, dan past ACT wellicht bij jou:

 • Als het veel moeite kost om patronen te veranderen.

 • Als je het idee hebt dat je vastzit in overtuigingen of bepaalde angsten.

 • Als je jouw richtingsgevoel (waarden) kwijt bent.

 • Als je vermijdingsgedrag herkent (angst, ongezond leven, te veel moeten..).

 • Als je het leven als ‘lichter’ wil ervaren.

Doel is het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit of veerkracht. Hoe flexibeler je bent, hoe beter je om kan gaan met de vervelende ervaringen die je op je pad tegenkomt. En ook: hoe meer je geniet van de fijne dingen die er zijn. Je bent beter in staat om je leven in te vullen op basis van de dingen die waardevol zijn voor jou. Datgene te doen dat werkt voor jou.

"Our one true home is in the present moment" - Thich Nath Hanh

Inhoud 9-weekse
ACT Online Training

Week 1 | Introductie ACT

Week 2 | Wie heeft de controle?

Week 3 | Wat zal zijn, zal zijn

Week 4 | Fusie is een illusie

Week 5 | Hier en Nu

Week 6 | Mijzelf, mijn rollen en ik

Week 7 | Waarden als rode draad

Week 8 | Toegewijde actie

Week 9 | Reflectie en coaching

Mijn ACT Online Training is gestart! 

Ga jij voor meer vrijheid, minder moeten en doen wat jij echt belangrijk vindt?!

Heb je nog vragen of wil je meer weten, plan dan een oriëntatiegesprek in (geheel vrijblijvend en kosteloos).

De 6 peilers van ACT (Hexaflex)

Tarieven ACT

Mijn Aanbod & Tarieven

*op locatie: Spijkenisse 

**online leeromgeving

Deze training vindt plaats in een besloten online leeromgeving waar je toegang tot krijgt bij de start van de training, oriëntatiegesprek en evaluatie vinden online plaats via Teams.

bottom of page