top of page

Werknemers met een Glimlach via Transformatie Coaching

Als gekwalificeerd en ervaren coach, wil ik graag de aandacht vestigen op een kritisch aspect van organisatiesucces: het welzijn van medewerkers. Een tevreden en evenwichtig team vormt de ruggengraat van elke succesvolle onderneming. Het draagt bij aan een positieve en productieve werkomgeving, wat op zijn beurt leidt tot betere prestaties en resultaten. Wat is er mooier dan werknemers met een Glimlach op de werkvloer? Dat willen we toch allemaal?!

In de wereld van succesvolle bedrijven en organisaties is de hoeksteen het hebben van tevreden en vervulde werknemers. Geluk is de sleutel tot betrokken, energieke en gezonde medewerkers die het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.

Studies hebben aangetoond dat een tevreden werknemer tot wel 40% productiever is. Maar wat gebeurt er als een werknemer te maken krijgt met problemen, uitdagingen, stress of burn-out gerelateerde kwesties? Wanneer er een onbalans is, of dat nu voortkomt uit het werk of persoonlijke omstandigheden, kan dit zowel professionele prestaties als persoonlijke groei belemmeren.

Daar komen wij als coaches in beeld. Met JoycedeNooijer Coaching. bied ik een beknopt coachingstraject, op maat gemaakt voor de unieke behoeften van elke medewerker. De trajecten ontwerp ik zo om nieuw verworven inzichten snel en effectief toe te passen, zowel op het werk als in het persoonlijke leven. Mijn individuele coaching werpt een licht op verschillende aspecten, waaronder mindset, gedrag, emoties en communicatie.

Met JoycedeNooijer Coaching. bied ik coaching en emotionele begeleiding voor werknemers die ondersteuning zoeken bij:

- Persoonlijke uitdagingen
- Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé
- Preventie van stress en burn-out
- Stressmanagement
- Het overwinnen van ondermaats presteren

Mijn doel is om werknemers in staat te stellen de controle over hun werk en persoonlijke leven terug te krijgen.

Na slechts enkele sessies resulteert dit in een tevreden en gemotiveerde werknemer die consequent het beste uit zichzelf haalt. Dit komt niet alleen de individuele werknemer ten goede, maar ook de organisatie op verschillende manieren:

- Vermindering van personeelsproblemen
- Verbeterde teamwork
- Verhoogde medewerkerstevredenheid
- Verhoogde productiviteit
- Grotere efficiëntie
- Lagere kosten voor ziekteverzuim

Het is een investering die zowel werknemers als organisaties ten goede komt.

 

Mijn Aanpak

Coaching is de sleutel tot het verbeteren van de prestaties van individuen, organisaties en zelfs jezelf. Mijn unieke aanpak combineert coaching en emotionele begeleiding.

Met coaching vergroten we het zelfbewustzijn en dat biedt inzicht in iemands mindset, gedrag, emoties, communicatie en levensdoelen. Het biedt praktische tips om een positievere en effectievere benadering aan te nemen van verschillende situaties, geworteld in de positieve psychologie.

Wanneer dat nodig is, leidt emotionele begeleiding de coachee naar de oorzaken van hun omstandigheden. Met behulp van emotionele psychologie werken we aan het loslaten van de emotionele lasten die gepaard gaan met negatieve ervaringen, waardoor individuen de ruimte krijgen om geluk, motivatie en succes te vinden.

De Reis Begint met een Oriëntatiegesprek

Ons proces begint met een initiële intake en kennismakingsgesprek. Tijdens deze sessie schetsen we de gewenste resultaten, en op basis van de specifieke behoeften en vragen van de werknemer bepalen we of coaching of coaching in combinatie met counseling het beste past.

JoycedeNooijer Coaching. is toegewijd aan het bevorderen van het welzijn van uw werknemers, het verbeteren van de prestaties van uw organisatie en het transformeren van levens. Laten we samen zorgen voor een Glimlach op het gezicht van uw werknemers! 

The Secret of Making  Progress is to get Started...

Voorbeelden wat coaching uw organisatie kan opleveren:

  • Minder ziekteverzuim

  • Medewerkers met een optimale privé-werk balans

  • Medewerkers die plezier hebben in hun werk

  • Betere communicatie op de werkvloer

  • Medewerkers die zich langer aan uw organisatie binden

  • Flexibele medewerkers

  • Medewerkers die optimaal functioneren

  • Betrokken medewerkers

 

bottom of page