top of page
Hello Spring

zo 29 jan.

|

Online sessie

Hello Spring

De energetische kracht van de lente: seizoen van wedergeboorte

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

29 jan. 19:00 – 20:30

Online sessie

Over het evenement

Lente is het seizoen van hoop en vernieuwing. Aangemoedigd door de toename van licht en warmte voelen we de energie om actie te ondernemen en dat weifelende nieuwe begin te dwingen tot een vol ontwaken. 

Het begin van een nieuw seizoen en weer een mooie gelegenheid om naar je innerlijke wijsheid te luisteren.

Vlak voordat de lente begint, voelen we ons langzaam wakkerder worden vanbinnen. De voornemens die we hebben gemaakt tijdens de donkere wintermaanden hebben zich de afgelopen maanden koest gehouden, maar we zien de eerste groene knopjes verschijnen en realiseren ons dat er licht gloort aan de horizon.

Dit is de tijd om je af te vragen wat er als eerste geboren wil worden. Hoe kan ik de vernieuwende energie van de lente inzetten om mijn goede voornemens van oudejaarsavond te realiseren? Welke zaadjes van welke nieuwe initiatieven zijn de afgelopen maanden geplant in de kwekerij van mijn geest en welke barsten er van de energie om tot volle wasdom te komen? De lente is een uitgelezen periode om de krachtige energie van wedergeboorte die jij uitstraalt eens goed te benutten. 

Gebruik je innerlijke wijsheid om door de weerstand heen te breken die jou van heling weerhoudt.

Tijdens de herfst nodigt de natuur ons uit om ons terug te trekken in onszelf als we ons, net als de bomen die hun bladeren loslaten, voorbereiden om de zomer los te laten. In het spel van de seizoenen staat de lente diametraal tegenover de herfst en net als de herfst nodigt de lente ons uit om los te laten. Observeer de stilte die zich tijdens de winterslaap aan je liet zien en laat haar gaan. Dit is niet dezelfde manier van loslaten als in de herfst, geen ‘volledig losmaken van’.

Dit loslaten behelst eerder het (h)erkennen dat een nieuwe fase zich aandient. Om die te kunnen verwelkomen, moet je nu eenmaal die bekende ‘kriebelfase’ doorlopen, alsof je vervelt en nieuwe huid zich vormt onder de oude. De buitenwereld staat op het punt om uit te barsten in de volle, feestelijke bloei van de zomer. Wie goed oplet, merkt in zijn of haar binnenste precies hetzelfde gevoel van ongemak, opwinding en hoge verwachtingen.

Rusteloosheid kan een oproep zijn om in actie te komen. We nemen de situatie in ogenschouw om te zien welke andere mogelijkheden er nog meer vragen om verkenning. Soms weerhoudt die neiging tot actie (en het per se willen oplossen van problemen) ons er júist van om die rusteloosheid rustig waar te nemen en erop te vertrouwen dat dit ervoor zal zorgen dat de wedergeboorte op natuurlijke wijze plaatsvindt.

Wat mag er van jou in actie komen, wat wil jij gaan verkennen, wat wil jij gaan onderzoeken door te luisteren naar jouw innerlijke wijsheid?

Deel dit evenement

bottom of page