top of page
Hello Summer

zo 30 apr.

|

Online sessie

Hello Summer

Zomerzonnewende: een keerpunt & emoties helen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

30 apr. 19:00 – 20:30

Online sessie

Over het evenement

Zomerse zonnekracht

Midzomer op maandag 21 juni markeert een nieuwe fase. De zomer begint! Het is voor velen een keerpunt – en de zon maakt letterlijk een keerpunt. Het wordt niet voor niets de zomerzonnewende genoemd. De zon bereikt zijn hoogste punt: het is de langste dag en de kortste nacht. Hierna worden de dagen langzaam aan weer korter.

De zon en de natuur zijn krachtiger dan ooit, vol vitaliteit en groeikracht! Ook wij willen spiritueel groeien, meer in onze kracht komen en ons hart volgen. In veel landen wordt het begin van de zomer gevierd. Vreugdevuren laten de power van de zon zien.

Venus zorgt voor romantiek

Astrologisch gezien gaan we van het luchtige teken Tweelingen naar de zorgzame Kreeft. Jouw aandacht kan nu meer dan anders naar jouw thuissituatie en familie gaan. Je kunt jezelf afvragen: waar en bij wie voel ik me thuis? Bij wie ligt mijn hart?

Venus, die in Kreeft staat, speelt een grote rol tijdens de zonnewende. De romantiek kan opbloeien, omdat liefdesplaneet Venus een mooie verbinding maakt met de dromerige planeet Neptunus. Je kunt een sterke telepathische band voelen met een geliefde uit het verleden. Iemand bij wie jij je veilig en thuis voelde. Of je denkt terug aan een oude vakantieliefde. Het kan zomaar gebeuren dat je een liefdevol berichtje van hem of haar krijgt. Of een bijzondere droom hebt met een boodschap van een ex-geliefde. Er kunnen zelfs romantische ontmoetingen tussen jullie zijn.

Tweelingzielen en de liefde

De zomerzonnewende heeft ook op tweelingzielen een sterke uitwerking, vooral op liefdesgebied. Romantische gevoelens en het gevoel los te willen komen van iets of iemand waarmee je een karmische verbinding hebt, wisselen elkaar af. Mogelijk heb je sterke behoefte aan zelfstandigheid en wil je niet meer gedomineerd worden door een ander. Jullie worden uitgedaagd om een balans te zoeken in het contact met elkaar: liefdevol blijven, maar ook grenzen stellen en voor jezelf opkomen.

Creatieve energie stroomt

Rond midzomer kan de creatieve energie op werkgebied volop stromen. Mogelijk vind je manieren om met jouw creativiteit en vaardigheden een nieuwe geldstroom aan te boren. Je kunt goed zijn in het ‘verkopen’ van een droom. Of je wilt jouw dienstbare kant inzetten om anderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Er kunnen conflicten ontstaan waarbij je misschien geneigd bent om de harmonie te bewaren. Onthoud: jij mag uitspreken wat jouw wensen en verlangens zijn én duidelijk jouw grenzen aangeven.

Trauma’s helen

Je kunt last hebben van een verslaving. Of je vlucht liever in een fantasiewereld en vindt het moeilijk om te aarden en daadkrachtig te zijn. Door Venus weet je op een liefdevolle manier naar het verleden te kijken. Je wordt je bewust van de gevoelens waarvoor je vlucht. Deze emotionele blokkades kunnen te maken hebben met je onveilig voelen, gekwetste gevoelens en de band met je moeder.

Je kunt door de dwergplaneet Eris, die een vierkant maakt met Venus, uitgedaagd worden om los te komen van je verleden. Dit kan verdriet met zich meebrengen, wat bevrijdend werkt. Juist deze zomerzonnewende kan een keerpunt betekenen! Je gaat aan de slag met het helen van oude trauma’s, zodat je meer in je (vrouwelijke) kracht komt en betere keuzes voor jezelf maakt.

Waar wil jij je innerlijke wijsheid voor gebruiken?

Deel dit evenement

bottom of page