top of page

Een prachtig cadeau voor jezelf! Tijdens deze workshop maken we een prachtige reis door jouw hart. Je ontvangt van mij al uitnodigingen thuis om verbinding te maken met je keramieken hart waaronder een hartmeditatie. Tijdens de workshop, workshop gaan we samen op reis met jouw hart met een hart visualisatie. Je gaat het keramieken hart breken met een klap van ontlading waarna we stil gaan staan bij jouw scherven. Jouw hart is gevuld me mooie en dierbare geluksmomenten, maar de scherven en gaten staan voor pijn, verdriet en momenten die ons diep geraakt hebben. Je reflecteert op de kleine en grote gebeurtenissen die jou hebben geraakt in het leven, je benoemt jouw scherven en gezamenlijk transformeren we deze in goud.

Al deze mooie technieken heb ik creatief samengebracht om zo herinneringen, emoties en patronen te kunnen los laten en deze daarna ook daadwerkelijk te verankeren tot een symbool. Een symbool als herinnering aan wat je hebt overwonnen, hebt verwerkt en onderdeel kan laten zijn van je leven in plaats van het weg te stoppen. Dat je het er kan laten zijn, het kan accepteren en zonder oordeel kan waarnemen. Om je hart te laten genezen. Tijdens deze workshop gebruik je alle zes zintuigen, waarbij het fysieke lichaam en de geest voornamelijk aan bod komen.

Heal your Heart

Je wilt graag...

Even stil staan bij alles wat jou heeft geraakt in het leven, dit een bewuste plek geven en dit omzetten in kracht en potentie. Volledig ownership nemen over jouw veerkracht.

"If the light is in your Heart, you will find your way Home"
- Rumi

Ben je op zoek naar verbinding?

Volg jij vooral je gevoel of je verstand? Waarom zegt je gevoel soms ja en je verstand nee of andersom? Waar luister je dan naar? Leef jij volledig vanuit je hart?

De keuze tussen gevoel en verstand, tussen je hart en je hoofd, is in feite vaak een keuze tussen angst en liefde. Een keuze tussen “overleven” of “leven”. Wat heel veel gebeurt, is dat het brein het hart overschreeuwt. Het brein is namelijk ook de plaats waar de emoties vandaan komen.

Kiezen voor je hart!

Als je besluit meer het pad van je intuïtie, van liefde, van je hart te gaan volgen kies je voor een pad wat je dichter bij jezelf brengt en wat je meer voldoening op zal leveren. Door voor je hart te kiezen kies je ook voor een pad wat af en toe moeilijk zal zijn. Een pad waar moed voor nodig is. Mensen in je omgeving snappen misschien niet waar je mee bezig bent en hebben hier geen begrip voor. Het kan ook zijn dat je door meer je hart te gaan volgen bemerkt dat bepaalde omstandigheden zoals werk of bepaalde relaties met vrienden of geliefden niet meer bij je passen en dat je los moet gaan laten. En dat doet pijn. Maar is soms noodzakelijk om datgene te gaan waar je hart gelukkiger van wordt.

Hoe vaker je naar je intuïtie, je hart luistert hoe meer beter je contact daar mee zal worden. En dat zal vooral in het begin best een uitdaging zijn. Want hoe weet je nu of je werkelijk je hart volgt of dat je ego-verlangens volgt?

Wanneer je je ego volgt dan wil je iets hebben van de buitenwereld; veiligheid, waardering, liefde, aandacht en dergelijke. Je hart is liefde, aanwezigheid en aanvaarding en juist het willen geven aan de buitenwereld. Lange tijd zul je waarschijnlijk zowel ego-verlangens als je hart volgen waarbij gaandeweg je hart de ego-verlangens verlicht en oplost. Op zo’n manier kunnen uiteindelijk het hart en het hoofd (gevoel en verstand) steeds meer samenkomen en samen gaan werken.

De Workshop

Tijdens de workshop ga je aan de slag met jouw eigen keramieken hart, ik werk met de prachtige harten van Open Your Heart Studio. Deze stuur ik jou minimaal twee weken van te voren al op zodat je al verbinding kan maken met jouw keramieken hart, ik stuur je een guidance boekje met uitnodigingen om verbinding te maken met jouw hart. Tijdens de workshop begeleid je naar een diepe verbinding met jouw hart door middel van een innerlijke reis/visualisatie om af te dalen vanuit het hoofd naar het hart voor een diepe(re) verbinding.  

Hierna gaan we het hart breken, je gaat zowel de 'kleine' als de 'grote' impact volle gebeurtenissen in jouw leven benoemen, doorvoelen en een plek geven. Je gaat creatief aan de slag met je eigen 'Kintsugi keramieken hart'. Tijdens dit hartritueel ga je op een creatieve en symbolische manier verbinding maken met je hart.

 

Het ritueel nodigt uit om je pijn (hoe groot of klein ook) te voelen, te omarmen en los te laten, om zo ook een positief en sterk beeld neer te zetten om je proces extra kracht bij te zetten. Je gaat jouw eigen krachthart maken; wat hebben die ervaringen jouw gebracht? Deze ga je stuk voor stuk benoemen en op jouw hart gelijmde hart schrijven. Je zult een belichaamde verbeelding van je hartproces ervaren.

 

Terwijl we 'Kintsugi' doen op ons 'ceramic heart' doen we ook Kintsugi op onszelf! 

*Voorafgaand aan het proces ga je je eigen ceramic heart uitkiezen, je hebt de keuze uit drie prachtige kleuren.

Rose  -   Forest  -  Earth

2.jpg

Kintsugi een Japanse Filosofie

 

Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lijm, bestrooid of gemengd met poedervormig goud. De Kintsugi filosofie beschouwt de breuk en de reparatie van een object als onderdeel van het leven, in plaats van als iets om het te verhullen ervan. Als filosofie is Kintsugi vergelijkbaar met de Japanse filosofie van het omarmen van de tekortkomingen of onvolmaaktheden in het leven. Volgens deze prachtige filosofie houden we een object altijd in de buurt, zelfs nadat het is gebroken, waarbij de barsten worden gerepareerd en worden benadrukt als een gewone levensgebeurtenis en dan dat het niet het einde of het nut van het object betekend op het moment van beschadiging of breuk. De kunst van Kintsugi is helen.

'The Art of repairing your Heart to wholeness'

3.jpg

Stap 1

Verbind met het hart op jouw unieke manier

1.jpg

Stap 2

Breek het keramieken hart open met een klap van ontlading

2.jpg

Stap 3

Sta stil bij jouw scherven en benoem ze één voor één

3.jpg

Stap 4

Lijm jouw scherven met goud

Voor wie is deze workshop?

JE WILT JE SPIRITUEEL ONTWIKKELEN, JE RICHTEN OP PERSOONLIJKE GROEI EN JE WILT...

 • Naar het verleden kijken en het er kunnen laten zijn en meer leven in het hier en nu;

 • Een aandenken waarmee je iets symbolisch kan afsluiten en fysiek mee kan nemen;

 • Jouw hart verlichten van de kleine en grote dingen die jou in het leven hebben geraakt;

 • Op een bijzondere manier en met liefde ergens bij wilt stil staan of een plek wilt geven;

 • Een diepe verbinding met jouw hart maken en leren om vanuit jouw hart te leven;

 • Leren om The Heart Ritual en de Kintsugi filosofie te integreren in jouw leven, zodat deze jou kan ondersteunen;

 • Hierna krachtiger en sterker in je schoenen staan.

Wat gaat het Heal your Heart Ritual je brengen?

 

 • Deze ervaring is een heling voor jouw hart.

 • Je wordt begeleid om het Heal Your Heart Ritual uit te voeren; jouw eigen ceramic hart breken en lijmen met goud.

 • Je reflecteert op de kleine en grote gebeurtenissen die jou hebben geraakt in het leven.

 • Je benoemt jouw scherven en gezamenlijk transformeren we deze in goud.

 • Je gaat jouw eigen kracht herkennen en erkennen als bewijs van jouw veerkracht in het leven, daar vind je ware transformatie plaats!

 • Een verlicht hart met als gevolg een ‘opgelucht’ en open gevoel rondom het hart gebied;

 • Een magische en helende ervaring en een diepe verbinding met jouw hart!

workshops

Heal Your Heart (The Heart Ritual)

Individuele Workshop

 • Online oriëntatiegesprek

 • Bezorging van het keramieken hart bij jou thuis incl. het guidance boekje om verbinding te maken met jouw hart

 • Begeleiding en coaching om het 'The Heart Ritual' uit te voeren

 • The Healing Heart Kit (ceramic heart, lijm kit met poedervormig goud verpakt in Perzische boqche fabric (100% biologisch katoen) wat je nodig hebt voor het ritueel t.w.v. Euro 39,95

 • Een geheel verzorgde sessie met thee en zoetigheid (vegan optioneel)

Duur: 2 tot 2,5 uur

(Op locatie in mijn praktijk in Yogastudio NJOYoga te Spijkenisse)

Investering: Euro 225,- incl. BTW

* De Workshop kan ook met een besloten groepje ingepland worden, neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

bottom of page