top of page

Elke dag is een feestje, te comfortabel en 'No storie lives unless someone wants to listen...'


Welkom in mijn wereld, waar elke dag een feestje lijkt te zijn, maar waarachter een diepere waarheid schuilt. Het is de bewustwording die mijn ogen heeft geopend voor het feit dat mijn huidige werk meer van mij vraagt dan het teruggeeft. In deze blog wil ik je meenemen op mijn persoonlijke reis van zelfontdekking, waarbij ik mijn worsteling deel met het vinden van balans tussen comfort en vervulling, en waarbij de roep naar verandering steeds luider wordt.


Als coach ben ik gewend anderen te begeleiden bij het stellen van doelen, het ontdekken van hun diepste verlangens en het zetten van stappen richting een vervullend leven. Maar ook ik, als begeleider, ben niet immuun voor de uitdagingen van het leven en de zoektocht naar betekenis en voldoening. Zoals het gezegde gaat, "Physician, heal thyself".


Het begon met subtiele scheurtjes in mijn dagelijkse routine, een gevoel van uitputting na lange werkdagen en een innerlijke leegte ondanks mijn ogenschijnlijk succesvolle carrière. Langzaam drong het besef tot me door dat ik meer verlangde dan wat mijn huidige situatie kon bieden.


De woorden van J.K. Rowling, “No story lives unless someone wants to listen,” resoneren diep in mijn ziel. Ik besefte dat mijn leven pas betekenis zou krijgen als ik de moed vond om naar mijn eigen innerlijke stem te luisteren en mijn eigen pad te volgen. De comfortabele, vertrouwde routine waarin ik me bevond, voelde als een verstikkende cocon. Het bood veiligheid, maar ook een gebrek aan vrijheid en creativiteit dat mijn ziel snakte naar verandering.


En dus ben ik op zoektocht naar een nieuw begin. Het is geen gemakkelijke weg; er zijn momenten van twijfel, angst. Maar elke stap die ik zet in de richting van mijn diepste verlangens brengt mij een gevoel van bevrijding en voldoening met zich mee dat ik lang heb gemist.


Voldoening vinden in Mijn Werk

Weet je waar mijn hart nu van gaat zingen, waar mijn ziel echt tot leven komt? Vier dagen per week vul ik mijn tijd in met werk in loondienst, waar ik me bezighoud met oplossen, organiseren, plannen, luisteren, verbinden en kennis delen. Hoewel ik hier erg goed in ben en het mij goed afgaat, voel ik een diepe leegte in mijn binnenste. Het is alsof er een cruciaal stukje van mijn bestaan ontbreekt, een ontastbaar verlangen naar een diepere betekenis en vervulling.


Vijf jaar geleden ontdekte ik de magie van zelfontdekking tijdens een coachopleiding. Het idee om anderen te begeleiden in hun zoektocht naar hun ware zelf en passies bracht me vreugde. Daarom besloot ik eind 2022 om één dag per week te wijden aan mijn eigen coachpraktijk.


In mijn coachpraktijk richt ik me voornamelijk op jongvolwassenen en young professionals, die net als ikzelf, worstelen met het vinden van hun pad en ware passies. Ik bied hen geen simpele oplossingen, maar een reis van zelfontdekking en groei. En terwijl ik hen help om hun innerlijke vuur te ontsteken en hun doelen na te streven, voedt en verrijkt dit proces ook mijn eigen ziel. Het is waar mijn hart echt van zingt, waar mijn passie tot leven komt.


Elke dag dat ik als coach voor mezelf werk, brengt een gevoel van voldoening en energie met zich mee dat ik lang heb gemist. Het is een herinnering aan de kracht van authentieke zelfexpressie, van het najagen van mijn diepste verlangens en van het vervullen van mijn ware doel. Het is een herinnering dat echte voldoening niet gevonden wordt in comfortabele routines, maar in het volgen van mijn hart en het omarmen van mijn ware roeping.


Verhalen van Transformatie, 'te comfortabel' en 'elke dag is een feestje'.

Laat me je vertellen over twee van mijn coachees, wier verhalen mijn geloof in mijn werk alleen maar versterken. Eén van hen, aan het begin van haar traject, had zichzelf te comfortabel gemaakt door uitdagingen te vermijden. Hierdoor raakte ze vervreemd van zichzelf. Door nieuwe doelen te stellen, begon ze haar comfortzone te verlaten, wat leidde tot kleine maar belangrijke overwinningen. Een prachtig succesmoment was toen ze me een foto stuurde van haar wandeling, met de belofte om haar comfortzone te doorbreken door zelfs na thuiskomst haar schoenen niet uit te doen.


De andere coachee, bijna aan het einde van zijn traject, beschreef elke dag als een feestje. Dit was een enorme transformatie van onzekerheid naar zelfverzekerdheid. Maar zelfs hij zocht nog steeds een beetje veiligheid op. Want wat gebeurt er als onze sessies er niet meer zijn? Door terug te kijken naar zijn reis vanaf het begin van het traject, besefte hij hoe ver hij was gekomen en hoeveel hij had bereikt. Het is voor hem nu essentieel om dit vast te houden en verder te ontwikkelen, daar heeft hij mij niet meer voor nodig alleen wat handige tools. Het was een krachtig moment van inzicht in zijn eigen groei en potentieel.


Het einde van een coachtraject is voor mij ook altijd even een moment van loslaten, want een coachee is toch vaak voor een lange tijd bij je en ook ook ik leer over mijzelf bij het begeleiden tijdens een coachtraject. Maar we vieren dit altijd met een feestje!


No storie lives unless someone wants to listen...

Nee het is geen spelfout, het is een kleine knipoog naar het event waar ik morgen naartoe ga. Er staat mij namelijk een inspirerende dag te wachten bij Stories in Amsterdam, waarbij de nadruk ligt hoe belangrijk het is om als coach, therapeut of psycholoog goed voor jezelf te zorgen maar waar ook de kans ligt om mijn netwerk te vergroten en mij te bevinden ondr gelijkgestemden. En als klap op de vuurpijl zal de schrijfster Brianna Wiest keynote speaker zijn, wat echt perfecte afsluiting van deze week wordt.

Maar laten we niet vergeten dat inspiratie en groei ook binnen handbereik zijn voor jou! Sta even stil bij je eigen leven. Wat zijn jouw diepste verlangens? Wat zijn de signalen die je vertellen dat je misschien vastzit in een comfortabele, maar niet vervullende routine? Durf jezelf eerlijk onder ogen te komen en de moed te vinden om stappen te zetten in de richting van een leven dat je echt vervult. De weg van bewustwording is niet altijd gemakkelijk, maar het is de weg naar een leven dat de moeite waard is om geleefd te worden.


Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een leven dat meer vervulling brengt? Ik nodig je uit voor een gratis oriëntatiegesprek, waar we samen kunnen verkennen hoe coaching jou kan helpen jouw doelen te bereiken en een leven te creëren dat je hart doet zingen. Neem vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken.
GENIET VAN JE WEEKEND!


contact informatie JoycedeNooijer Coaching

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page