top of page

ESSENTIËLE OLIËN & EMOTIES deel II


Heb je ooit wel eens tegen jezelf gezegd: "Ik ga NOOIT meer zo reageren!"? Misschien verloor je je geduld, of klapte je dicht in plaats van te zeggen wat je eigenlijk wilde zeggen en toen zei je tegen jezelf dat de volgende keer zeker anders zou zijn dat dit je niet nog een keer zou overkomen ... tot de volgende keer kwam en het allemaal op dezelfde manier verliep? “Never again is what you swore the time before.” -Policy of Truth by Depeche Mode En dat is hoe emotionele patronen werken. Maar hoe zijn we precies in deze sleur terechtgekomen?

Hoe emotionele patronen zich ontwikkelen

Zoals we allemaal weten, kunnen emoties heel pijnlijk zijn en wat doen we als we pijn voelen? Onze automatische reactie is om onszelf te beschermen onszelf in veiligheid brengen. De meest voorkomende verdediging wanneer we emotionele pijn voelen, is het negeren, onderdrukken of wegstoppen van deze negatieve emoties. Als kinderen hebben we maar beperkte middelen, en het helpt zeker niet als onze rolmodellen een slechte manier hebben om met deze negatieve emoties om te gaan. Stel je groet op met ouders die je elke keer straffen als je iets zegt wat ze niet leuk vinden, dan zal je snel leren dit te voorkomen door je gevoelens niet te uiten wanneer je weet dat het hen van streek zou maken of jou zelfs straf oplevert. Dit zet een patroon in gang van het 'niet spreken van je waarheid', mensen om je heen, je omgeving, zouden dit kunnen afkeuren. Deze patronen in ons brein zijn als sporen in een onverharde weg. Hoe vaker deze patronen zich blijven herhalen, hoe dieper het patroon ingesleten raakt. Spreekt dit nu tot je verbeelding hoe een patroon dat je als kind schijnbaar beschermde en veilig hield, je nu als volwassene relaties kan schaden en je potentieel kan beperken? In welke emotionele patronen zit JIJ vast die je niet langer dienen? Denk er eens over na.

Verandering is mogelijk!

Het goede nieuws is dat je veel kunt doen om je patronen te veranderen! Essentiële oliën kunnen helpen. Als je je afvraagt ​​hoe, ga dan terug naar mijn eerste blog in mijn Emoties serie. Een van mijn eigen favoriete emotionele olie melanges is Inner Child. De zoete geur van Inner Child kan aromatisch worden gebruikt om je aan te moedigen om contact te maken met je authentieke zelf. Deze olie gebruik ik ook bij mijn AFT- en TMRT-sessies. Hier onder vind je wat extra informatie over de olie en hoe je deze zelf kan gebruiken.Deze olie ruikt echt heerlijk, maar vergeet niet om het rustig uit te proberen voordat je het bijvoorbeeld echt als parfum gaat dragen (dat heeft namelijk een hele sterke werking). Zoals met alle emotioneel balancerende oliën, is het mogelijk dat sommige onderdrukte emoties naar boven komen wanneer je ze voor het eerst gaat gebruiken. Omdat een ieder zijn ervaring anders is, raad ik aan om het rustig op te bouwen. Wat ik je wil meegeven is dat het vooral heel goed is om die onderdrukte gevoelens eruit te krijgen, het speelt zo mee in je onderbewuste. Hiermee kan je laagjes afpellen om dichter bij je authentieke zelf te komen. In mijn volgende blogs zal ik meer vertellen over het doel van emoties en hoe we de patronen kunnen veranderen die ons niet langer dienen. Onthoud dat jij deze negatieve patronen niet bent. Je kunt je authentieke zelf vinden. PS Heb je interesse in emotioneel balancerende oliën je vind ze terug in mijn webshop als je verdere vragen hebt, klik dan hier! Liefs Joyce𝘗𝘴𝘴𝘵... 𝘋𝘪𝘴𝘤𝘭𝘢𝘪𝘮𝘦𝘳 𝘩𝘪𝘦𝘳! 𝘐𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘢𝘳𝘵𝘴 𝘰𝘧 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘴𝘤𝘩 𝘱𝘳𝘰𝘧𝘦𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭. 𝘋𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘪𝘴 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘥𝘰𝘦𝘭𝘥 𝘰𝘮 𝘦𝘦𝘯 ​​𝘻𝘪𝘦𝘬𝘵𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘨𝘦𝘦𝘴𝘵 𝘰𝘧 𝘭𝘪𝘤𝘩𝘢𝘢𝘮 𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘢𝘨𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪𝘤𝘦𝘳𝘦𝘯, 𝘣𝘦𝘩𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯, 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘻𝘦𝘯 𝘰𝘧 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯. 𝘞𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘱𝘴𝘺𝘤𝘩𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘰𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘦 𝘦𝘮𝘰𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘥𝘪𝘦 𝘸𝘦 𝘈𝘓𝘓𝘌𝘔𝘈𝘈𝘓 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯..NEXT BLOG

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page