top of page

Fall Must Reads! 10 nieuwe boeken die je wilt lezen tijdens regenachtige dagen.

De herfst is aangebroken en daarmee een tijd van introspectie en mysterie. Het najaar leert ons loslaten en wijst ons op de cyclus van het leven: we kunnen niet altijd aan staan, we kunnen niet alleen maar groter worden en meer krijgen. Wil jij je terugtrekken en ben je toe aan rust en stilte? Ik hoop dat ik je kan inspireren met mijn boekentips.


10 Fall must-reads die niet op je lijstje mogen ontbreken.


1. History is all you left me - Adam Silvera

Na mijn eerste boek van Adam Silvera "They both die at the end" was ik al weg van zijn schrijfstijl en zijn verhaallijnen. Toen kwam ik deze tegen bij de boekwinkel en dacht die wil ik lezen. En wat een boek! Ik werd meegezogen in het verhaal en ik wilde niet dat het zou eindigen. Ik zat echt met ingehouden adem de laatste bladzijden te lezen.Het is aanlokkelijk, het is opwindend, het is reflecterend, het is hartverscheurend. Het is alles wat je maar kunt wensen en meer en ik kan dit boek niet genoeg aan jullie allemaal aanbevelen. Eerlijk gezegd denk ik dat ik geen enkel negatief woord over dit boek kan bedenken, want het was bijna onrealistisch fantastisch. Een boek vol gevoelens brengt je weer terug naar de realiteit. Een aanrader voor de bittere herfstdagen de komende tijd.


2. Klara and the sun - Kazuo Ishiguro

Dit boek heb ik echt in één keer uitgelezen, mijn eerste boek van Kazuo Ishiguro maar het smaakt naar meer. In dit boek zijn al mijn favoriete dingen samengevoegd: sciencefiction, mythologie, spanning en mysterie, en volwassen worden (ja inderdaad, van een robot). Het is een mooie en krachtige verkenning van belangrijke vragen over de mensheid: wat maakt een persoon? Wat maakt een leven de moeite waard om te leven en te herinneren? Hoe veranderen onze overtuigingen en observaties de wereld, en vice versa? De sympathie die je voor een fictief persoon, in dit geval een robot, kan krijgen door het lezen van een boek. Ik vind dat Kazuo Ishiguro de personages goed heeft weten neer te zetten. Wat je al niet aan het denken zet?! Hou je van sciencefiction en goed verhaal dan is dit een boek voor jou!


3. Houden van dingen die niet perfect zijn - Haemin Sunim

Dit boek had ik al een tijdje geleden gelezen, tijdens het herindelen van mijn boekenkast kwam ik hem tegen en heb ik hem nog een keertje opengedaan. Maakt niet uit hoe vaak je dit boek leest, je komt elke keer weer tot nieuwe inzichten, het is maar net het moment dat je hem oppakt. Haemin Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties is dit echt een mooi boek om te lezen, zowel letterlijk als figuurlijk. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt. Een bijzonder boek waar je over blijft nadenken, waar je echt wat van leert en wat je ook nog eens kunt toepassen in het dagelijks leven. Een heerlijk positief boek.’ Mooi boek voor de herfst waarin je dingen gaat loslaten en opruimen.


4. Big Panda and Tiny Dragon - James Norbury

Dit boek is zo hartverwarmend, James Norbury heeft de gave om tot je ziel te spreken. En het is prachtig geïllustreerd, de illustraties vertellen al bijna het verhaal. Een leidend licht in de donkere maanden, Big Panda en Tiny Dragon Illustreert prachtig de bewuste reis van twee vrienden door alle vier de seizoenen, geïnspireerd door de boeddhistische filosofie 'Wat is belangrijker', vroeg Big Panda, 'de reis of de bestemming?' 'Het gezelschap,' zei Tiny Dragon. Ik ben benieuwd of jij ook de kalmerende invloed voelt van Big Panda, die ons herinnert aan het grotere geheel terwijl hij de eenvoud van kleine momenten waardeert. Verken je omgeving met het nieuwsgierige oog van Tiny Dragon, de kleine vriend met een groot hart. En op hun reis door de steeds veranderende seizoenen, sluit je aan bij deze twee vrienden terwijl ze leren om in het moment te leven, vrede te hebben met onzekerheid en de kracht te vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen. Een prachtig boek over het hier en nu!


5. Lampje - Annet Schaap

Dit boek mocht ik lenen van een goede vriendin, deze moest ik echt lezen zei ze. Het is een kinderboek geschreven door Annet Schaap, maar wat een bijzonder boek, met zoveel lagen als je tussen de regels doorleest. Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht. Meer verklap ik niet de rest moet je echt zelf lezen... hiermee hoop ik dat je hem ook echt gaat lezen, hint, hint, hint.


6. Inward - Young Pueblo

Dit boek heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gehad van een goede vriendin. Mijn eerste boek van Young Pueblo, een dichter, spreker en meditator, ik kende hem nog niet. Het is een verzameling van poëzie en proza waarmee hij je naar binnen laat kijken en die je in beweging zet van eigenliefde naar onvoorwaardelijke liefde, de kracht van loslaten laat onderzoeken, en de wijsheid laat zien die ontstaat als we onszelf echt proberen te leren kennen. Een boek om op een relaxte zondagmiddag onder een dekentje en een kop thee te lezen. Je kan hem in een keer uit lezen of elke dag een stukje, het brengt je met elke bladzijde weer wat dichter bij jezelf. Je kan het zien als een herinnering aan jezelf dat genezing, transformatie en vrijheid daadwerkelijk mogelijk zijn.


7. Six of Crows & Crooked Kingdom - Leigh Bardugo

Als je ze dan toch gaat lezen lees ze dan allebei! Gewoon gelijk achter elkaar. Leigh Bardugo is een Amerikaanse Young Adult- en fantasy-auteur, vooral bekend om haar Grishaverse-romans, waaronder de Grisha-trilogie en deze Crows-duologie. Ik vond dit verhaal echt Epic. Ik heb de Grisha-triologie ook gelezen (Shadown and Bone, Siege and Storm en Ruin Rising) maar de Crows-duologie was echt mijn favoriet. Leigh Bardugo weet het zo te schrijven dat ze je echt diep meeneemt in deze wereld. Deze boeken krijgen van mij echt 5 sterren. Ze trokken me vanaf het begin mee, echt het begin van Six of Crows was echt amazing! En ik had echt een favoriet personage totdat ik halverwege was. Hier komt Leigh Bardugo met een creatief plot, interessante en moreel grijze karakters, groepsdynamiek, een geweldige schrijfstijl en enkele echt goede romatische verhaallijnen. Romantiek schrijven kan ze wel. Er zijn maar heel weinig boeken waar ik zo vol van was. Deze serie is echt mijn favoriete fantasyserie aller tijden, maar ook niet te vergelijken.

Ik heb de boeken van de Grisha-triologie er ook bij gezet want ja ook al vin ik de Crows serie beter, deze triologie heb ik ook verslonden (ja, veel beter dan de Netflix serie)

En ja ik heb de limited editions in mijn boekenkast staan, omdat ze zo glimmen en mooi zijn! What can I say... I am a book addict!


8. The miracle morning: The 6 habits that will transform your life before 8 a.m.

Als je meer structuur in je leven aan wil brengen, dan begint dat bij het vormen van gezonde gewoonten en routines. En ik begrijp dat dat niet een twee drie gedaan is, soms heb je daar een beetje hulp of wat ideeën voor nodig. Wat nou als je morgen wakker zou kunnen worden en elk - of ELK - gebied van je leven begon te transformeren? Wat zou je veranderen? The Miracle Morning laat je zien hoe je elke dag wakker kunt worden met meer ENERGIE, MOTIVATIE en FOCUS om je leven next level te maken. Dus ben je op zoek naar handvatten dan is dit seizoen ook een goede tijd om er mee aan de slag te gaan. Leest lekker weg, niet te dik boek ook (voor de niet zo leesgierige mensen onder ons).


9. Wie (niet) reist is gek

Weet je wat ook goed voor je is?! Reizen! Dan maakt het niet uit welk seizoen het is. Dit boekje kreeg ik van een nicht van mij een paar jaar geleden. Wie (niet) reist is gek is één grote lofzang op het reizen door succesvol psycholoog, maar ook hartstochtelijk reiziger Ap Dijksterhuis. Als geen ander weet hij welke immense effecten het reizen heeft op onze gesteldheid. Het is dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger, en verlengt, ten slotte, ons leven. Echt een heel leuk boek om te lezen.


10. Greenlights

Dit is toch wel een van de meest bijzondere boeken die ik afgelopen jaar gelezen heb. Het heeft mijn ogen geopend en laten zien dat je niet alles tegelijk kan doen, je energie is een keertje op. Dus waarom je energie in 5 dingen stoppen en het allemaal C'tjes laten zijn zoals Matthew McConaughey zegt? Haal je er dan het beste uit voor jezelf? Dan kan je beter je energie in 2 dingen stoppen die je het liefste doet en het A'tjes laten zijn! Ik vond het echt een geweldig boek om te lezen, Matthew McConaughey schrijft niet alleen erg goed, maar het blijft ook boeiend en zit een flinke dosis humor in. Ik heb ook daadwerkelijk respect voor de manier waarop hij het leven ziet en wat hij bereikt heeft. Echt een mooi boek om te lezen!


Ik hoop dat deze blog je geïnspireerd heeft om meer te gaan lezen, zeker in de herfst. Je maakt er tijd mee voor jezelf, kan nieuwe inzichten opdoen en verbreed je horizon hiermee. Niet dat je nu 'deze' 10 boeken moet gaan lezen elk boek wat je beetpakt is goed. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete boeken, wil je ze met mij delen in de comments hier onder?

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page