top of page

Hoe de helende energie van de herfst je kan helpen bij loslaten

De herfst staat voor velen symbool voor een donkere en duistere periode. Ik moet eerlijk zeggen dat het lange tijd ook niet mijn favoriete seizoen was, maar ik begin het steeds meer te waarderen. Ik begin steeds meer te ontdekken dat het een waardevolle periode is om los te laten, op te ruimen een meer contact met mijzelf te maken.


Van vasthouden naar loslaten

Als controlefreak blijft loslaten voor mij een blijvend ontwikkelingspunt. En dan heb ik het niet alleen over loslaten van situaties, spullen en mensen, maar ook over het loslaten van gedachten en vaak vastgeroeste patronen. Loslaten vond ik echt heel eng, want als je iets loslaat raak je de controle kwijt toch? Tenminste dat dacht ik altijd, toch voel ik de laatste tijd dat loslaten mij meer ruimte en rust brengt dan blijven vasthouden, ook al blijft het nog steeds niet makkelijk. De wereld en het leven blijven steeds in verandering, controle is dus echt een illusie.


Ik heb 5 tips voor je om in de herfst los te gaan laten!


1. Neem een zuiverende douche

Laat je zorgen/gedachten onder de douche letterlijk van je af stromen. Wanneer je dit visualiseert voor jezelf, kan je ze zien verdwijnen in het putje en voel je lekker schoon en licht. Probeer het maar eens, water heeft fysiek reinigende eigenschappen, maar ook op energetisch gebied verricht het wonderen. Ook water drinken helpt je om je lichaam te reinigen. Zorg er dus voor dat je ook gedurende de dag voldoende water drinkt.


2. Herken negatieve gedachten en gevoelens

Benoem ze en stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat heb ik aan deze gedachte/dit gevoel?

  • Helpt het me verder?

  • Wat levert het me op?


Als het niets positiefs is, kun je de gedachten makkelijker loslaten: het brengt je immers niets goeds. Blijf niet hangen in de negatieve spiraal, maar zet tegenover elke negatieve gedachte 3 positieve gedachten. Je kunt je gedachten ook afleiden door iets te gaan doen. Ga sporten, poetsen, opruimen (zie hieronder) en laat je gedachten vrij!3. Ga opruimen: Echt, het werkt!!!

Opruimen werkt voor mij vaak therapeutisch en betekent letterlijk loslaten van spullen die niet langer dienen. Het schept ruimte en zorgt voor rust, niet alleen in je woning, maar ook in je hoofd.


4. Ga de natuur in

Ga naar buiten en bekijk de bomen. Zie hoe ze met schijnbaar gemak hun bladeren laten vallen. Ga bij een boom zitten en voel je één met de natuur.


5. Schrijf je zorgen van je af

Schrijven is voor mij een belangrijke uitlaatklep. Door je zorgen/gedachten op te schrijven, heb je ze al voor een deel losgelaten. Zorg er echter wel voor dat het geen zaag- en klaagboek wordt, maar buig je gedachten ook op papier om naar het positieve. Een ander krachtig ritueel is om hetgeen je wilt loslaten op te schrijven en dit briefje te verbranden.


Loslaten is een proces

Loslaten is een proces van bewustwording. Het vraagt oefening en geduld. Veel geduld, merk ik bij mezelf. Het is een evenwichtsoefening met vallen en opstaan. Wees lief en mild voor jezelf. Het belangrijkste is dat je voor jezelf kan herkennen wanneer je vastloopt. Loslaten betekent ook vaak accepteren, het aanvaarden van de situatie en jezelf als mens. Er is nog niemand in geslaagd om te vechten tegen de werkelijkheid.

Loslaten levert je een lichter en vrijer leven op. Met ruimte voor de dingen die er echt toe doen!

Als Life Coach kan ik je helpen als je vast zit of moeite hebt met loslaten. Met verschillende technieken leer ik je hoe je je gedachten er kan laten zijn, belemmerende gevoelens op te ruimen en meer inzichten te krijgen!


Stuur mij een berichtje info@joycedenooijer.nl of neem een kijkje op mijn website! https://www.joycedenooijer.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận

Đã xếp hạng 0/5 sao.
Chưa có xếp hạng

Thêm điểm xếp hạng
bottom of page