top of page

Hoe kan ik meer genieten van het leven?

Wat moet je doen als je niet gelukkig bent?

Als je je nu niet tevreden voelt in je leven, zijn er waarschijnlijk verschillende factoren die daaraan bijdragen. Je voelt je niet zo gelukkig als je zou willen, dit kan je opmerken aan een aantal dingen: een laag energieniveau, moeite om je te concentreren op taken of gesprekken, moeite met slapen of wakker worden zonder wekker (of moeite om in slaap te vallen), negatieve gedachten of gevoelens over jezelf of anderen om je heen, gevoelens van eenzaamheid of ontkoppeling van anderen, een gebrek aan motivatie of enthousiasme voor activiteiten die je vroeger wel leuk vond.


Dit kunnen allemaal indicatoren zijn dat er veranderingen nodig zijn om het evenwicht en de positiviteit in je leven te herstellen.


Waarom kan ik niet meer genieten van het leven?

Het leven zit vol ups en downs, als je veerkrachtig bent beweeg je daar emotioneel vrij gemakkelijk doorheen. Maar als het voelt alsof je dieptepunten de donkere tijden groter zijn en vaker voorkomen dan je hoogtepunten en lichte dagen, is het gemakkelijk om in patronen van ongelukkig zijn te vervallen. Er zijn veel redenen waarom jij je niet optimaal voelt, maar er is ook heel veel wat je kan doen om deze gevoelens te overwinnen.


Als mens ontwikkelen wij allemaal patronen die ons helpen door het leven te bewegen, met alles wat er speelt. Naar je ouder wordt, raken deze patronen ‘verouderd.’ Dan werken je patronen niet meer in je voordeel, maar gaan steeds vaker in je nadeel werken. Dan is het tijd om afscheid te nemen van oude patronen en je nieuwe patronen gaat ontwikkelen.


Als Life Coach ben ik er voor je om oude patronen inzichtelijk te maken. Samen bespreken we wat je anders wilt en hoe je dit kan bereiken. Ik help je o.a. om meer te genieten van het leven door je te begeleiden bij het benoemen wat voor jou belangrijk is en hoe je meer vervulling kunt vinden in je dagelijkse activiteiten. Enkele manieren waarop ik je als Life Coach kan helpen zijn:


 1. Als Life Coach help ik je ontdekken welke waarden voor jou echt belangrijk zijn. Door dit te inzichtelijk te krijgen en te begrijpen, kun je doelgerichter werken aan wat je gelukkig maakt.

 2. Als Life Coach help ik je bij het stellen van doelen die passen bij je waarden en die je in staat stellen om je leven op een zinvolle manier te leiden.

 3. Als Life Coach begeleid ik je om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen acties en zorgen ervoor dat je in de richting van je doelen blijft werken.

 4. Als Life Coach maak ik je zelfbewuster, zodat jij jezelf beter gaat begrijpen en je meer bewust te maken van eventuele belemmerende overtuigingen of patronen die je ervan weerhouden om meer te genieten van het leven.

 5. Als Life Coach begeleid ik je bij het ontwikkelen van gezonde patronen die je helpen omgaan met stress en andere uitdagingen in het leven.

 6. Als Life Coach help ik je om je veerkracht te vergroten en je vermogen om te herstellen van tegenslagen te verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om meer te genieten van het leven en meer levensvreugde te ervaren. Ik heb een paar voorbeelden voor je waar jezelf al mee aan de slag kan:


 1. Leef in het moment: Een belangrijke stap is om te leren leven in het huidige moment, in plaats van bezig te zijn met zorgen over de toekomst of spijt te hebben over het verleden. Ik werk met het onbewuste, mindfulness en patronen herkennen en erkennen neem een kijkje op mijn website wat ik allemaal kan betekenen met Lifecoaching voor jou.

 2. Doe dingen waar je van houdt: Zorg ervoor dat je regelmatig dingen doet waar je van houdt en die je vreugde geven, zoals hobby’s, sporten, uitgaan met vrienden of tijd doorbrengen in de natuur.

 3. Verbind je met anderen: Het hebben van sterke relaties met vrienden, familie en sociale contacten kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en levensvreugde. Zoek manieren om tijd door te brengen met mensen die belangrijk voor je zijn. En nee dat betekend niet dat je op elk feestje te vinden moet zijn

 4. Wees dankbaar: Neem elke dag even de tijd om stil te staan bij de goede dingen in je leven en waardeer wat je hebt. Richt je aandacht op de positieve aspecten van je leven en wees dankbaar voor de kleine dingen.

 5. Zorg voor jezelf: Zorg goed voor je lichaam en geest door regelmatig te bewegen, gezond te eten, voldoende te slapen en stress te verminderen. Dit kan helpen om je energieker en gelukkiger te voelen. Een bepaalde routine helpt je ook om je hier aan te houden.

 6. Maak ruimte voor ontspanning: Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te ontspannen en te genieten van het leven, bijvoorbeeld door te lezen, een film te kijken of te luisteren naar muziek. Wil je echt volledig tijd voor jezelf maak dan een mooie wandeling in de natuur, tijd voor jezelf zonder prikkels is de beste zelfzorg.


Heb je dit bovenstaande allemaal al eens gehoord en geprobeerd, maar lukt het je niet zelf om meer te genieten van het leven. Hé?! Wie weet er nu beter wat goed voor jou is, dan jijzelf? Ik leer je geen trucjes, maar help je jouw eigen antwoorden te vinden. Plan hier je GRATIS oriëntatiegesprek in en ik help je de volgende stap zetten.


Ontdek hoe óók jij meer geluk en levensvreugde kan ervaren.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page