top of page

Ik wil veranderen – 5 inzichten die je helpen

Hoe kun je iets loslaten wat je niet meer ondersteunt? Hoe kun je veranderen in de richting van je dromen? Hoe kun je zorgen dat je jezelf in beweging zet? Leer de 5 inzichten voor elke verandering.

1. Soms moet je iets goeds loslaten om iets beters te krijgen.

Je weet wat je hebt en dat is vertrouwd. Misschien is het niet ideaal, maar het is in elk geval bekend. Toch heb je het idee dat er meer inzit.

Ben je niet tevreden met je huidige situatie? Wees dan niet bang om het te veranderen. Je krijgt je er waarschijnlijk iets beters voor terug. Je weet het nooit helemaal zeker, maar je weet wel dat je huidige situatie je niet gelukkig maakt. Tijd om in actie te komen.

Voor elke verbetering moet je iets loslaten.

2. Elke verandering creëert onrust.

Elke keer als je buiten je comfortzone stapt, voel je spanning. Dat is normaal. Zeker op de belangrijke gebieden in je leven (die van werk, woonplaats, gezondheid en relaties), zul je onrust voelen als je verandert.

Accepteer het gewoon – het hoort erbij. Het gaat vanzelf weg zodra je gewend bent aan je nieuwe situatie. Je kunt proberen die gevoelens kunstmatig te onderdrukken, maar alles wat je nodig hebt is meer tijd.

Als je nooit onrust voelt, is je leven tot stilstand gekomen.

3. Zonder risico geen groei.

Je kunt niet alle risico’s vermijden in het leven. Natuurlijk proberen we het wel: – We hebben verzekeringen om ons te beschermen tegen schades. – We hebben pensioenen om ons te verzekeren van onze oude dag. – We hebben advocaten om ons te helpen risico’s in te dekken.

Maar sommige mensen hebben zich zo goed beschermd tegen verandering, dat hun hele leven dichtgetimmerd zit. Ze groeien nooit. Alles blijft bij hetzelfde. Als je over 10 jaar met hen praat, is er nog niets nieuws gebeurd.

Het is goed om af en toe risico te lopen. Het is de moeite waard om het beste uit je leven te halen. Dat kun je alleen door het te proberen.

Nooit risico nemen is een beetje als teruglopen in je eigen voetstappen: je komt er nooit verder mee. Het enige wat je doet, is herhalen wat je al hebt gedaan.


4. Zelfontwikkeling werkt beter dan wachten.

Je kunt wachten tot iemand langskomt die alles voor jou verandert. Je kunt hopen dat je de loterij wint, dat je onverwacht je ideale partner ontmoet of dat iemand je een droombaan aanbiedt.

Maar wat als die persoon nooit komt opdagen? Wat als het tegenovergestelde gebeurt? Wat ga je dan doen?

De beste verandering is er één die je zelf in gang zet. Wacht niet op anderen. Als je jezelf ontwikkelt, verander je als persoon. En daarmee verander je je leven. Je hebt je rijbewijs toch ook niet gekregen door middel van een waardebon? Je hebt je diploma toch ook niet gehaald door iemand anders het examen te laten doen? Je hebt het zelf gedaan. Dat is de enige weg.

Het enige dat je nodig hebt voor verandering is een beslissing: ‘Ik wil het. En ik wil het graag genoeg.’

5. Je hoeft het niet alleen te doen.

Toch hoef je het – net als bij je rijexamen of schooldiploma – niet alleen te doen. Je kunt de hulp van anderen vragen. Kijk eens naar je uitdaging. Wie kan je helpen? Van wie kun je leren? Zou dat een sneller resultaat geven?

De verandering die je wenst, is door een ander al ervaren. Hoe heeft die persoon het aangepakt? Wat voor tips kan hij of zij je geven? Er is altijd een oplossing…

Anderen kunnen je helpen veranderen.

Kortom, groei en verandering hoort bij het leven.

Wees er niet bang voor. Houd het niet tegen. Stop met vechten. Ga mee met de stroom van het leven. Of nog beter: creëer je eigen stroom! De volgende gedachte gaat je helpen:

Als je groeit in de richting van je dromen, wordt elke verandering een verbetering

Kom je er zelf niet uit en verlang je naar een dieper inzicht in jezelf en een meer spirituele ervaring in je leven? Ik ben er als coach om je de mogelijkheden te laten zien op gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei zodat jij tot je volledige potentieel kan komen! Boek nu je GRATIS oriëntatiegesprek via de knop hier onder, ga wij samen aan de slag?!5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page