top of page

Ik zit niet lekker in mijn vel...

Het is normaal om je soms niet lekker in je vel te voelen. Als je je niet jezelf voelt, kan het moeilijk zijn om even snel de oorzaak aan te wijzen. Daarom is het belangrijk om in actie te komen en uit te zoeken waarom en te leren hoe je met eventuele problemen kunt omgaan. Zorg dat je weer lekker in je vel komt te zitten!


Wat moet je doen als je niet lekker in je vel zit?


Neem tijd voor goede zelfzorg

Zelfzorg is een belangrijk onderdeel van je goed in je vel voelen. Zorg dat je elke dag tijd voor jezelf neemt – of het nu een paar minuten of een hele dag is – en doe iets wat je goed doet voelen. Dit kan zo simpel zijn als een warm bad nemen, een wandeling maken, yoga doen of een boek lezen. Geef prioriteit aan zelfzorg en creëer een routine die voor jou werkt, zodat je regelmatig tijd voor jezelf kunt maken.


Maak contact met de natuur

Tijd buiten doorbrengen in de natuur is een van de beste manieren om je weer met jezelf en je geest in verbinding te komen. Ga wandelen in het park, zit een poosje aan het strand, of maak wandelingen in natuurgebieden. Alles wat jou tussen bomen en planten brengt helpt om te aarden in je lichaam en breng je rust in je geest. Contact maken met de natuur heeft ook de extra bonus dat het je stemming op natuurlijke wijze verbetert door blootstelling aan zonlicht en frisse lucht!


Het probleem van veel mensen is dat zij vaak te weinig buiten komen. Wij rijden ’s ochtends richting werk, zitten vaak de hele dag in een bedompt kantoor achter een bureau en rijden ’s avonds weer naar huis. Je begrijpt dat ik je als Life coach je tijdens je Life coachtraject graag mee naar buiten neem voor een wandeling. (mist het weer het toelaat uiteraard, niet tijdens winterse buien zoals afgelopen week) In de lente en zomer maanden kan je bij mij van maandag tot en met woensdag in de avond terecht voor wandelcoaching in Spijkenisse.


Life coaching outdoor verschilt van andere vormen van coaching. Met deze techniek betrek ik de natuur bij ons onderwerp van gesprek. De omgeving vormt hierdoor een spiegel van je innerlijk, en/of je situatie, dus alles om je heen draagt bij aan het proces van coaching: mensen, dieren, planten, bomen, bloemen, paden, straten, huizen, winkels, paleizen, auto’s, teksten op borden of vrachtwagens enzovoorts. Tijdens onze wandelsessie gebruiken ik de natuur als inspiratiebron om daarmee het proces van coaching te verrijken en te verdiepen.


Door een beroep te doen op de omgeving reflecteert het zich als vanzelf op een symbolische manier en betrek ik dit voortdurend bij het coachingsproces. Hierdoor doen ik een beroep al je zintuigen, wordt je situatie en je gedrag helder en wordt het een ervaring die je niet snel zal vergeten!


Waarom voel ik me zo slecht in mijn vel?

Om weer lekker in je vel te voelen is meer lichaamsbewustzijn nodig. Dit vergt oefening en geduld, maar het is absoluut mogelijk.


Ben jij er klaar mee om niet lekker in je vel te zitten, wil jij je verhaal kwijt en geholpen worden? Onze Life coaches staan voor je klaar om je te begeleiden op mentaal-, fysiek-, emotioneel- en spiritueel niveau voor meer bewustwording, controle, intuïtie en zelfzorg.


Voel je weer lekker in je eigen lijf! Plan hier je GRATIS oriëntatiegesprek en ik neem contact met je op.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page