top of page

Jungiaanse coachoefening 'De bus'

DE BUS”. Dit is een Jungiaanse oefening (*) waarmee je bewust maakt wat net onder je bewustzijn om aandacht vraagt.


“Het onbewuste communiceert in symbolen en beelden. Door te werken met beeldend materiaal, of beeldende oefeningen, communiceer je als het ware direct met het onbewuste. Een beeld komt direct bij je binnen. Het gaat voorbij de censuur en voor je het weet ben je geraakt.


"Antwoorden niet zijn te vinden op de plek waar je gewend bent te zoeken.” Jungiaans geörienteerde oefeningen kunnen jou meer inzicht geven in je onbewuste. ik heb een mooie oefening die je zelf kan doen met de hulp van bijvoorbeeld je partner of een goede vriend of vriendin. Neem hier de tijd voor en zoek een rustig plekje...De Oefening

- Vraag iemand dit stukje tekst aan je voor te lezen - of lees het zelf aan iemand voor.

Hou pen en papier bij de hand.


Ga lekker zitten en sluit je ogen.


Stel je voor dat je alleen op een bankje in de zon zit, in een groot park bij een bushalte. Je wacht op iemand die je niet kent. Je bent de enige hier en de bus stopt voor jou. Je stapt in, ziet dat de bus vol zit met mensen en je kijkt wie je gaat ontmoeten. De bus blijft staan en je loopt langzaam naar achteren.


Je neemt de mensen die je ziet goed in je op. Je ziet hun kleding, kleuren, hun gebaren. Je ruikt hun geuren, en je laat alles op je inwerken. Langzaam blijf je doorlopen en je wacht tot er iemand naar je toekomt.


Je bezoeker pakt je hand en stapt met je uit. Jullie gaan op het bankje in de zon zitten, je stelt je voor en je vraagt wie de ander is. De ander is een deel van jezelf. Je vraagt welk verborgen deel van jezelf deze persoon vertegenwoordigt en wacht het antwoord af. Vraag vervolgens welk geschenk hij of zij je te geven heeft… Neem het antwoord in ontvangst en bedank de ander voor het bezoek en het geschenk.


Neem dan afscheid, begeleid de ander terug naar de bus en zwaai naar de mensen in de bus wanneer deze weer vertrekt. Het zijn allemaal delen van jezelf die je graag willen ontmoeten.


Kom nu langzaam weer terug in de ruimte en open je ogen. Neem even de tijd om voor jezelf op te schrijven of te tekenen welk geschenk je hebt gekregen.(*) Carl Gustav Jung was een Zwitserse psychiater, die zich bezighield met de onbewuste psyche, en wat deze kan betekenen voor iemands persoonlijke groeiproces.

Tijdens mijn coachsessies werk ik graag met de praktische kant van het Jungiaanse gedachtegoed. Ik geloof sterk in de kracht van bewustwording. Tijdens mijn sessies maak ik je bewust van onbewuste aannames, oordelen, triggers en motieven. Dit vind ik erg belangrijk omdat oude en onbewuste aannames ons gedrag (als mens) vaak nog altijd diepgaand beïnvloeden.


Wanneer het je lukt onbewuste aannames en automatismen bewust te maken, start een reis naar grote vrijheid. Zo krijg je jouw eigen unieke sleutel in handen naar vrijer handelen, vrijer voelen & vrijer zijn.


Wil jij helder krijgen welke patronen je belemmeren, welke overtuigingen invloed hebben op jouw dagelijks handelen reserveer dan nu je plek voor een GRATIS Oriëntatiegesprek via onderstaande knop. Spreken wij elkaar binnenkort?Let go of the past, connect with the present & expand the future.

Get ready to become who you truly are!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page