top of page

Vergroot je zelfcompassie – oefening 3

Warm en liefdevol oordelen over jezelf is te leren. Met deze oefening kun je jouw zelfcompassie vergroten.


Glimlach van binnen

Deze boeddhistische meditatie vergroot aantoonbaar jouw inlevingsvermogen, zelfcompassie en gevoel van verbondenheid met anderen.


• Ga elke avond een tijdje ontspannen zitten. Begin ermee liefde en aardige gedachten naar uzelf te sturen. Denk aan tijden waarin je gelukkig was, en laat dat gevoel uitstralen door het hele lichaam. Wens jezelf nu geluk toe. Dat je je vrolijk mag voelen, vredig, kalm. Welke wens je ook doet, voel het. Dwalen uw gedachten af, breng uw aandacht dan weer terug naar die wens voor jezelf.

• Dit is een smiling meditation. Dus lach van binnen. Laat uw ogen lachen, ook al zijn ze gesloten. Laat een glimlach om uw lippen spelen. Lach in jouw hart.

• Doe dit tien minuten en richt dan die liefde en aardige gedachten naar iemand die je echt aardig vindt en het goede toewenst. Dat hij of zij zich goed mag voelen, rustig en kalm, open en accepterend, blij – wat je ook wenst, voel het.

• Stuur die gedachten nu naar iemand over wie je je neutraal voelt – iemand die je misschien niet eens echt kent.

• Stuur die gevoelens vervolgens ook naar iemand die je niet aardig vindt. Dat kan de stroom van positieve energie onderbreken. Blijf het proberen.

• Stuur de stroom van liefdevolle energie uiteindelijk naar jouw complete familie- en kennissenkring, de mensen in jouw woonplaats, land – en de wereld. Eindig bij jezelf.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page