top of page

Wat doet een Life coach? voor zingeving en keuzes maken vanuit je gevoel

Heb je het gevoel dat er iets niet helemaal klopt in je leven? Voel je je opgebrand en haal je nog weinig voldoening uit de dingen die je doet? Wil je iets anders, maar weet je niet wat? Als life coach kan ik je helpen dichter bij jezelf te komen. En vanuit daar te kiezen voor wat jij echt belangrijk vindt.


Coaching stimuleert je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wanneer je behoefte hebt aan verdieping van je zelfkennis, wanneer je wil begrijpen welke psychologische dynamieken je leven regeren en/of wanneer jij je eigen groeimogelijkheden in kaart wilt brengen, dan is coaching wellicht passend.


Wat is life coaching?

Life coaching gaat over zingeving. Over het inrichten van je leven op een manier die bij je past en het maken van keuzes die daarbij aansluiten. Dat kan over werk of relaties met anderen gaan, maar ook over grotere levenskeuzes. Samen kijken we wat jij belangrijk vindt in het leven, wat je kernwaarden zijn en waar je talenten liggen. Zo vergroot je je zelfinzicht.

Ik leer je vaardigheden en biedt je handvatten waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt; je kunt daardoor vaak meer aan. Soms kijken we samen hoe je meer veerkracht kunt ontwikkelen en scherp te krijgen hoe je verder wilt. Als coach help ik je om contact te maken met en te vertrouwen op je eigen gevoel. Los van blokkades of overtuigingen die je soms al jaren hebt en die in de weg kunnen zitten.


Wat levert het jou op om jezelf te leren kennen?


Meer dan 90% van je handelen is onbewust, daarom is gedragsverandering zo moeilijk. Oude verdedigingsmechanismen, zoals pleasen en saboteren, houden je gevangen in het vertrouwde. Het is nu tijd om jezelf wakker te schudden, te leren praten over wat er nou daadwerkelijk speelt. Tijd voor transformatie!


Wanneer ga je naar een life coach?

Bij een life coach kun je terecht voor inzicht, tips en advies over werk, relaties met mensen en alles wat er verder nog in je leven speelt. Bijvoorbeeld over:

 • Zingeving of diepgang, en hoe je die vindt in je leven

 • Persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen: waar liggen je kwaliteiten of talenten?

 • Bewustwording van je gedachten: hoe leer je van je eigen valkuilen of eerder gemaakte fouten?

 • Waarom het niet lukt om bepaalde dromen te realiseren

 • Balans in je leven en hoe je die vindt en houdt

 • Een richting in je leven vinden die beter bij je past

Je hoeft niet diep in de put te zitten om naar een life coach gaan: ik kan je ook helpen als je nieuwsgierig bent naar wat je nog meer uit je leven kunt halen. Of ik biedt hulp als je graag met professionele en persoonlijke begeleiding meer wilt leren over jezelf.


Waar helpt een life coach je mee?

Ik help je dichter bij je gevoel te komen, om blokkades die er zijn te duiden en ze zo weg te nemen. Ook kan lifecoaching je trainen om flexibeler om te gaan met rotsvaste overtuigingen die je in de weg zitten bij het maken van keuzes in je leven. Samen brengen we in kaart wat jouw belangrijkste waarden zijn. En hoe je meer daarnaar kunt leven.


Kies een coach met wie je een klik hebt

Een life coach helpt je vaak bij grote levensvragen. Je vertelt persoonlijke dingen over jezelf. Het is dus belangrijk dat je iemand vindt met wie je een goede klik hebt. Het is zonde van je tijd en geld als je er tijdens het traject achterkomt dat je je niet helemaal op je gemak bij iemand voelt. Wees dus kritisch voordat je een coach uitzoekt. Bel eerst eens met een coach voordat je je keuze maakt en ervaar of de klik er is.


Zoek een coach met een werkwijze die je aanspreekt

Life coaches hebben verschillende werkwijzen om je verder te helpen. Sommigen zijn wat meer gericht op het doorbreken van standaard gedachtepatronen, anderen focussen meer op lichamelijke oefeningen en wandelen om makkelijker bij je gevoel te komen. Misschien dat je zelf al een idee hebt over wat je prettig vindt. Je kunt ook aan de coach vragen wat zijn of haar werkwijze is. Dan weet je of dat matcht met jou. Ik coach jou met invloeden vanuit ACT, Aroma Freedom en het gedachtengoed van Carl Jung, maar ook zeker als ervaringsdeskundige. En ik ga jou helpen jezelf te helpen. Ik begeleid je op weg naar het leven waar je diep van binnen naar verlangt. Waar je stiekem van droomt. Minder stress. Meer lucht. Minder moeten. Meer licht. Want ja, dat kan dus. Maar soms is het lastig om het pad te zien, en zie je vooral veel beren op de weg.

Ik ga je helpen om door die blokkades heen te breken en te kiezen voor wat je écht wilt. Klinkt heel simpel, is het zeker niet altijd. Het is hard werken, soms confronterend, soms ongemakkelijk. Maar als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Uit die comfortzone dus!

Hoe ik weet dat het kan? Ik heb het zelf ook gedaan. En trust me, het is het zo enorm waard. Jij bent het zo enorm waard!


Wat kost een life coach?

Hoeveel een life coach kost, hangt af van wat je wilt bereiken en hoeveel sessies je daarvoor nodig hebt. En van het tarief dat jouw coach hanteert. Soms vergoedt je werkgever de coaching. Je hoeft dan niet zelf te betalen.


Hoeveel sessies heb je nodig?

Life coaching hoeft niet lang te duren. Vaak kun je met een paar sessies al goed geholpen zijn. Hoeveel gesprekken je nodig hebt, hangt af van de vraag of vragen die je hebt. Soms heb je één duidelijke vraag (Hoe ga ik beter om met werkdruk?), soms is je vraag wat groter (Hoe geef ik meer zin aan mijn leven?). Je vraag of doel bepaalt hoeveel sessies je nodig hebt.

Bij een kleine vraag heb je vaak aan twee sessies genoeg. Heb je een wat grotere vraag? Dan heb je meestal vijf tot tien sessies nodig.

Verandert je vraag in het traject? Ook dan heb je soms wat meer sessies nodig.


Wat zijn tarieven van een life coach?

Wat een coach per uur vraagt, kan erg verschillen. Het hangt af van ervaring, opleiding en specialisatie van een coach. Mijn tarieven zijn als volgt:

 • Betaal je zelf? Dan liggen de kosten tussen € 95,- per sessie van 60 minuten en € 125,- per sessie van 90 minuten.

 • Betaalt je baas? Dan liggen de kosten wat hoger tussen € 125,- per sessie van 60 minuten € 185,- per sessie van 90 minuten.

Ga je een traject volgen? deze maak ik geheel op maat voor jou en stel ik een speciale pakketprijs samen wat altijd voordeliger is dan losse sessies.


Life coaching via je werkgever

Soms betaalt je werkgever life coaching voor je. Bijvoorbeeld omdat:

 • life coaching je helpt om je werk beter te doen

 • er op je werk ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling

Voor jou is het dan gratis. Of je betaalt maar een deel.

Maak heldere afspraken over wat je baas betaalt (alles of een deel) en wie, of hoe je een coach zoekt. Het kan zijn dat jouw baas al werkt met vaste life coaches. De HR-afdeling kan jou koppelen aan een coach. Misschien kies je liever zelf een coach. Check bij je werkgever of die dat ook voor je wil betalen.


Hoe starten we met life coaching?

Wil je een life coach-traject bij mij starten? Dan volgen we een aantal stappen:

 1. Plan hier gratis een (online) kennismakingsgesprek

 2. Schrijf als je dat wilt voor je gesprek op wat je wilt bespreken, van mij ontvang je altijd een vragenlijst zodat ik al wat inzicht heb in jouw situatie en jij heb wat aanknopingspunten om over na te denken.

 3. Bespreek je doelen en wensen tijdens ons kennismakingsgesprek. Dan bepalen we samen hoeveel sessies je nodig hebt.

 4. Je ontvangt een offerte van mij per email, bepaal of je akkoord gaat of niet.

 5. We plannen je sessies in. Dat kan elke week, om de week of maandelijks zijn: wat het best voor jou werkt. Mijn praktijkmiddagen zijn elke vrijdag van 13:00 tot 17:30 uur.


Wil je meer weten over mij en wat mijn aanbod is?


Neem een kijkje op mijn website

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page