top of page

Awareness is the beginning of your transformation process...

LIFE COACHING

Transformational
Life Coaching

Coaching stimuleert je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wanneer je behoefte hebt aan verdieping van je zelfkennis, wanneer je wil begrijpen welke psychologische dynamieken je leven regeren en/of wanneer jij je eigen groeimogelijkheden in kaart wilt brengen, dan is coaching wellicht passend.

Als je kiest voor Personal Life Coaching, 1:1 coaching kan je bij mij rekenen op intensieve persoonlijke begeleiding.

Ik ga met jou naar de diepte!

Naar de echte kern!

Er zijn verschillende soorten coaches, voor iedereen is een passende coach. Waarom zou je voor mij kiezen als coach. Ik coach jou op een dieper level! Dieper dan de anderen gaan. Niet oppervlakkig! We gaan tot de bodem! We pakken de wortels aan! Ik werk op zielsniveau en bewustzijnsniveau om krachtige verandering aan te brengen in jouw manier van ZIJN. Succes en Geluk is een manier van ZIJN. Dit komt vanuit het diepste niveau van jouw ziel. Samen kijken we wat er onbewust bij jou speelt. Je hebt het vermogen naar binnen te kijken en antwoorden te vinden en daar ga ik je bij helpen. En je gaat gebruik maken van je hoogste potentieel. Waardoor je je ware zelf gaat vinden!!

Ik help je eerst terug naar jou ware zelf, jouw diepste kern, alles wat je niet bent loslaten, je bewust maken van patronen. Vanuit je ware kern, kunnen we jouw droomleven gaan creëren. De focus zal liggen op dat je actief een leven vorm geeft waar je van geniet. Mijn coaching en begeleiding is erop gericht je onbewuste tot bewustzijn te brengen. Hierdoor kun jij je sneller ontwikkelen. 

"The privilege of a lifetime is to become who YOU truly are". - C.G. Jung

Hi! Ja daar ben je dan!

 

Jij wilt vast ‘iets’ met een coach. ‘Logisch natuurlijk’, denk je. ‘Waarom zit ik anders op je site te kijken?’ Misschien zoek je een coach of ben je voor jezelf aan het bepalen of een coach wel iets voor jou is. Uit ervaring weet ik dat er vaak een heel proces aan vooraf gaat voordat je besluit dat je wel wat hulp, een stok achter de deur, motivatie of een liefdevol schopje onder je kont kunt gebruiken. Het kan zijn dat je er helemaal klaar mee (of voor) bent en dat je weet en voelt: als ik nu niets doe, dan ziet mijn leven er over een jaar nog hetzelfde uit of misschien wel slechter.

Twijfel je nog of een coach wat voor jou is? Dan helpt het vast als ik een aantal voorbeelden noem van problemen, klachten of doelen waar ik mensen mee help. Ik heb er een paar voor je misschien herken je je erin?:

  • Wil jij een betere werk/privé balans, maar vind je het lastig dit voor elkaar te krijgen?

  • Voel je je vaak gestresst of burnout, en wil je je juist graag ontspannen en kalm voelen?

  • Ben je een eindeloze piekeraar, en wil je dingen makkelijker kunnen loslaten?

  • Merk je dat je conflicten vaak uit de weg gaat, en wil je hier graag anders mee omgaan?

  • Vind je het ingewikkeld om keuzes te maken, terwijl je dat eigenlijk heel graag wilt?

  • Wil je werken aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld, en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?

  • Loop je tegen knelpunten aan in je relatie, en wil je hier graag aan werken?

  • Wil je ontdekken waar je diep van binnen nou écht naar verlangt, en daar dan ook helemaal voor gaan?

  • Zijn er andere dingen waar je mee zit en weet je niet goed waar te beginnen?

 

Het lijkt een lange lijst, maar er zijn nog veel meer aanleidingen die ervoor zorgen dat mensen bij mij aankloppen. Staat jouw probleem er niet tussen en wil je weten of ik je kan helpen? Vraag het me dan gerust.

Coaching is een proces waarmee je je zelfkennis vergroot. Je brengt je leven in kaart en zet stappen die je leven een nieuwe richting geven. Je begint meestal met een specifieke coachvraag maar het mooie is dat vaak veel andere elementen in je leven ook verbeteren. 

Mijn Coach Methode

Wat is coachen?
Als je coach ben ik hier om je te helpen navigeren door een krachtige reis van zelfontdekking. Je kunt me zien als een ondersteunende gids en een onbevooroordeelde brainstormmaatje die je in staat stelt om je hartgerichte doelen te ontdekken, te verduidelijken en te bereiken.

Ik ben er ook om je tijdens je reis voortdurend verantwoording af te leggen. Ik zal je herinneren aan je doel en het grotere geheel om je op het goede spoor te houden en vooruit te helpen.

Hoe werkt mijn coaching methode?
Mijn uiteindelijke doel door middel van coaching is om jou het vertrouwen te geven om jezelf te vertrouwen en naar binnen te kijken om oplossingen te vinden. We zullen eerst werken aan het verduidelijken van je ware doel, en vervolgens eventuele wegversperringen identificeren die je ervan weerhouden het leven te creëren dat je wilt creëren. Vervolgens ontwerpen we een uitvoerbaar plan en bepalen we uw volgende stappen om u daar te krijgen.

Ons coachingspartnerschap
Als jouw coach is het niet mijn rol om mijn persoonlijke mening te geven, alle antwoorden te geven, het gesprek te leiden of je te vertellen wat je moet doen. Het is mijn taak om tot nadenken stemmende, krachtige vragen te stellen om je te helpen diep te graven en antwoorden en oplossingen in jezelf te ontdekken.

In de kern is coaching een samenwerkingsrelatie. Dat betekent dat ik jou zie als de expert van je eigen leven, en als een gelijkwaardige partner in onze reis samen.

Wat ik hier kom doen, is je de ruimte geven om na te denken en bewuster te zijn over je doelen en acties. Ik ben er ook om ondersteuning, verantwoording en nieuwe perspectieven te bieden. Ik daag je beperkende overtuigingen en negatieve denkpatronen uit en help je te zien waar je denken vastloopt of je tegenhoudt.

Genoeg over mij, nu even over jou:

Ik heb geen idee waarom jij op mijn site bent gekomen. Ik wil het graag weten, ben benieuwd naar waar je mee zit of wat je heel graag wilt bereiken. Wil je misschien meer zelfvertrouwen? De sleur in je leven, relatie of werk doorbreken? Meer balans of juist avontuur in je leven? Ontdekken wat je nu echt wilt in je leven? Voor jezelf kiezen en focus houden op dat wat belangrijk voor je is? Ben je er klaar mee dat je te weinig tijd en energie overhoudt voor wat je echt graag doet?

Ik kan je 1 ding beloven: door coaching verandert je leven.

En ook: als je nu niets doet, blijft het zo of wordt het erger

Jij bent degene die het best in kan schatten of ik jou als coach kan helpen. Klikt het? Ben je gemotiveerd? Dan gaan we samen kijken naar de coaching die het best bij jou past. Ik probeer van te voren goed in te schatten hoeveel sessies ik denk dat jij nodig hebt maar daar zit je niet aan vast. Ik vraag je na elke sessie of je mijn hulp nog nodig hebt of het verder alleen afkunt.

Ben jij er nog helemaal niet uit of coaching wel wat voor jou is? Of wil je eerst zeker weten of ik wel degene ben die jou goed kan helpen? Laat je dan goed informeren. Neem alleen maar een besluit als het oké voelt voor jou. Een oriëntatiegesprek is bij mij geheel kosteloos en vrijblijvend.

Een coachtraject is een ontdekkingsreis die voor iedereen uniek is. Het enige wat dus voor mij belangrijk is, is dat ik uitga van jouw situatie. Met verdiepende vragen, opdrachten en observaties kan ik je helpen om jou leven de richting te geven die jij wil, die bij jou past. Ieder mens heeft een eigen unieke levenswijze die gelukkig maakt. 

Mijn Aanbod & Tarieven

VERGOEDING

Veel werkgevers hebben tegenwoordig budget voor persoonlijke ontwikkeling en/of specifiek voor coaching. Het is altijd de moeite om na te vragen bij jouw werkgever of er ruimte is voor een (gedeeltelijke) vergoeding van jouw coachingstraject. Ook is het mogelijk om coaching onder scholingskosten op te voeren bij de Belastingdienst*. Bovengenoemde prijzen zijn voor particulieren inclusief BTW. Betaalt je werkgever, dan wordt met een hoger tarief gerekend. Ik vertel je er graag meer over. 

Voor zelfstandige ondernemers zijn de kosten in de meeste gevallen voor de belasting aftrekbaar als bedrijfskosten*.

*Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Belastingdienst.

Alle 1:1 Coachsessies vinden op locatie plaats, het oriëntatiegesprek vindt online plaats

**op locatie: Praktijkruimte in yogastudio NJOYoga in Spijkenisse

Aanbod & Tarieven PL

Meest Gestelde Vragen

Hoe lang duurt een  coachingstraject?

Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Soms hebben we na een uur je situatie helder en soms hebben we 2 uur nodig om de sessie ‘rond’ te krijgen. Elke sessie is dus een afgerond geheel, ik hou niet van losse eindjes. Hoeveel sessies je nodig hebt hangt af van de aard en de ernst van je hulpvraag én jouw motivatie. Het ligt ook aan de doelstellingen die jij wilt bereiken. Na ons oriëntatiegesprek geef ik je een advies over het te volgen traject. Uiteraard bepaal jij. Wij werken samen zodat jij inefficiënte patronen gaat veranderen in mogelijkheden die wél werken. Ik help je aan de benodigde inzichten en handvatten die daarbij van belang zijn, maar succes valt of staat met het zelf implementeren en doorvoeren in je dagelijks leven. Dat heeft tijd nodig. Hoeveel tijd, dat verschilt per persoon en is weer afhankelijk van je motivatie. Je hebt alles zelf in de hand.

Life coach, dan ben je toch psycholoog?

Nee, want ik ga anders te werk. Tijdens een oriëntatiegesprek luister ik naar je verhaal en beoordeel of je sterk genoeg bent om een persoonlijk ontwikkeltraject aan te kunnen. Zo niet, dan verwijzen ik je naar je huisarts of psycholoog. Dat is belangrijk, omdat Lifecoaching een vorm van coaching én therapie is. Ik begeleid je om inzicht te krijgen in je huidige situatie, maar zorg tevens voor een stuk heling. Ervaringen die je in je leven hebt opgedaan, hebben verwerking nodig. Je zal merken dat dit je lichter en meer ontspannen doet voelen. Ik leer je geen trucjes, maar begeleid je stap voor stap naar meer jezelf worden. Om vooruit te komen, is terugkijken dus heel belangrijk.

Een Life coach is zeker erg duur?

Vanzelfsprekend is het belangrijk om te weten wat een Life coach kost. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden moeten een paar dingen helder zijn. Life coaching is geen cursus of training, maar een ontwikkelingsproces. Daarom spreek ik over een investering. Want dat is het. Je investeert in jezelf. Een investering om jezelf beter te leren kennen, om jouw rol binnen de context van je leven beter te begrijpen én daar belangrijke keuzes in te maken. Lifecoaching is veel meer dan een goed gesprek aan de keukentafel. Lifecoaching is een samenwerking tussen ons. Waarbij het alleen zijn vruchten kan afwerpen bij onderling vertrouwen. Alles mag er zijn en elk onderwerp kan worden besproken.

Mijn problemen los ik zelf wel op!

Goed zo! That’s the spirit! Heel fijn dat je er zo over denkt, want je moet het namelijk ook zelf doen! Maar als je iets doet, moet je wel het juiste én in de voor jou goede richting doen. En juist daar zit het em vaak; Je probeert je problemen wel op te lossen, maar het werkt niet of maar voor even, de ander hoort of begrijpt je niet. Je krijgt geen voet aan de grond of men vindt je lastig en neemt je niet serieus. Het is simpel, dan doe je niet het juiste om te bereiken wat je wilt bereiken. Ik help je zien waardoor jouw pogingen tot nu toe vruchteloos bleven en begeleid je om andere oplossingen te vinden die wél werken. Ik los de problemen dus niet voor je op, maar ik help je bewuster en effectiever denken en handelen. Als je meer wilt weten over mijn werkwijze, lees dan meer over mij!

Waarvoor kan ik bij een als Life coach terecht?

Je kan met allerlei soorten issues of thema’s bij mij terecht. Als jij situaties wilt veranderen of zaken opgelost wil hebben, ben je bij mij aan het goede adres. Ook als je het niet weet en geen duidelijke hulpvraag hebt, maar wel rondloopt met twijfels en/of onzekerheden, kan ik je verder helpen. Het is mijn taak om orde in je gedachten en gevoelens te scheppen, zodat de hulpvraag helder wordt en wij samen hiermee aan de slag kunnen. Ik ga er vanuit dat jij het beste uit jezelf wilt halen. Wat ik doe is je uitdagen buiten je bekende kaders te denken en te handelen. Ik help je reflecteren op jezelf en jouw situatie, waarbij ik je stap voor stap ondersteun en begeleid. Een proces dat verheldert, verfrist, uitdaagt en soms confronteert. Jij bepaalt natuurlijk zelf welke stappen je wilt zetten om je doel te bereiken. Wil je weten of dit iets voor jou is?

Coaching? Is dat iets zweverigs?

Nee, zeker niet! Life coaching is een combinatie van coaching en therapie. Door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen help ik je om je situatie helder te krijgen. Dat is belangrijk om te begrijpen wat er in een situatie gebeurt en welke rol jij hierin speelt. Want alleen als je dat kan zien en begrijpt, kan je er iets mee. Verder kan je mij alles vragen of er meer over lezen bij meer over mij. Open en eerlijke communicatie vind ik erg belangrijk en daarbij geef ik je graag praktische tips en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doelen te bereiken. Bij alles wat ik doe geef ik uitleg, zodat je weet waar je aan begint. Niks zweverigs aan dus.

Wat onderscheid een Life coach van een andere coach?

Goeie vraag! Wat ik vaak van mijn coachees terugkrijg is dat zij zich nu pas écht geholpen voelen, ook na jarenlange sessies bij een psycholoog. “Het voelt completer,” zeggen zij. Ik begrijp wat zij bedoelen. Het voelt voor hen completer omdat ik het verband leggetussen mentale-, fysieke-, emotionele- en spirituele niveaus. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het verschil zit hem in mijn holistische werkwijze; een combinatie van coaching én therapie.

Zij gingen je voor

Jessica

Bij Joyce voelde ik mij meteen op mijn gemak. Door middel van fijne gesprekken, verschillende oefeningen en opdrachten heb ik dingen los kunnen laten en stappen durven nemen. Het mooie is dat je het uiteindelijk allemaal zelf doet, maar dat ene duwtje in de rus is soms zo nodig.
 
Dit doet Joyce door de juiste vragen te stellen en je anders te laten kijken naar dingen.

Ilona

Ik vond het zo waardevol hoe opgelucht/vrolijk ik altijd weer naar huis ging. Aan alle opdrachten/oefeningen heb ik veel gehad. Ook altijd een warm ontvangst met een kopje thee, Joyce neemt rustig de tijd voor alles en dat komt ook fijn over.
Tijdens deze sessies ik veel moois heb meegekregen vooral handvatten voor mijn onzekerheid.
Joyce is een hele fijne coach, je kan zien dat ze dit met veel enthousiasme doet en ze neemt echt de tijd voor je. Ik raad het zeker aan!

Dante

Mijn omgeving merkt dat ik milder geworden ben, dat ik meer gevoel laat zien. En ik heb diverse geluksmomenten ervaren die ik anders niet ervaren zou hebben. Je hebt me de kleine dingen laten zien die ik over het hoofd zag, maar die juist voor een blijere gemoedstoestand zorgen.
bottom of page