top of page

Make the unconscious conscious

INZICHTSESSIE

"De Reis van de Held"

Werken met het ‘onbewuste’ heeft mij altijd gefascineerd. De antwoorden op al onze vragen zijn reeds in ons aanwezig, we moeten alleen wel op de juiste manier met het onbewuste communiceren. Om jou toegang tot het bewustzijnsveld te laten krijgen, werk ik met inzichtsessies tijdens deze sessie maak ik gebruik van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD ontwikkeld door Anne Pauen.

De filosofische vraag naar wie we ten diepste zijn en wat het daadwerkelijke doel van ons leven is, boeit mij al mijn hele leven. Tijdens mijn coachopleiding ben ik geïnspireerd door de dieptepsychologie van C.G. Jung. DE REIS VAN DE HELD is ontwikkeld door Anne Pauen en is gebaseerd op de dieptepsychologie van Carl Gustav Jung en de oud Indiase Vedanta filosofie. Beiden stellen het thema bewustzijnsontwikkeling centraal. Jung noemt dit proces individuatie. Een proces waarbij een mens wordt wie hij bedoeld was om te zijn. De Vedanta zegt hierover: “de daadwerkelijke bedoeling van ons leven is het verwerven van Zelfkennis.”

We hebben allemaal vragen over wie we nu daadwerkelijk zijn en wat ons levensdoel is, het grote raadsel van ons bestaan. Wie zijn we ten diepste als we ons ontdoen van alle maskers, waarom zijn we hier? Zelfkennis verwerven gaat verder dan het kennen van onze eigenschappen, valkuilen of talenten. Het is het daadwerkelijke doel van ons leven zodat we kunnen begrijpen wat we hier komen doen.

 

Zelfkennis gaat over het (ver)kennen van onze innerlijke wereld!

 

Tijdens mijn inzichtsessies ga je op weg naar zelfkennis met de krachtige tool De Reis van de Held. Deze methode maakt thema's zichtbaar waar je onbewust op dat moment mee bezig bent, het reulstaat is altijd verassend, vaak confronterend, maar herkenning en erkenning waardoor het als authentiek en zeer overtuigend wordt ervaren. De inzichtsessie zet ik altijd in aan het begin van mijn coach trajecten om zo helder te krijgen wat op dit moment bij jou om aandacht vraagt, dit samen met het oriëntatiegesprek vormt de rode draad tijdens jouw traject. Zodat ik jou zo goed mogelijk kan begeleiden in je ontwikkelproces.

De inzichtsessie gebruik ik ook ter verdieping van een reeds bekend thema, dus kan ook prima worden ingezet om je wat meer inzicht te geven in je huidige situatie.

Het doel van deze Reis is te ervaren wie we ten diepste zijn en hoe wij in relatie staan tot de wereld om ons heen. 

De inzichtsessie laat je het natuurlijke proces van bewustzijnsontwikkeling beleven door middel van 22 archetypen. Archetypen vertegenwoordigen algemeen menselijke thema’s, gebeurtenissen en rollen. Via beeldtaal word je uitgenodigd om het archetypische niveau te verkennen, dat onder de oppervlakte ligt van je ervaring. Je trekt een kaart waar je bovenop gaat staan. Daarna voel je in je lichaam wat je waarneemt. Vaak komt er vanzelf een thema bovendrijven, soms zonder dat je je er bewust van bent. Je hebt snel datgene te pakken waar het werkelijk over gaat. Als je onbewuste thema’s bewust maakt en koppelt aan de situatie, kom je tot nieuwe inzichten. Ik leg het eigenaarschap bij jou en stuur je bij. Daarmee wordt een krachtig transformatieproces in gang gezet!

Door met het onbewuste te werken maakt de inzichtsessie zeer authentiek zichtbaar waar je staat en wat op dit moment het daadwerkelijke thema is. Deze inzichtsessie helpt je om naar binnen te keren en antwoorden te vinden. Omdat afbeeldingen iets in je oproepen wat per definitie authentiek is en uit jou komt, vind ik het een prachtig coachinstrument. Iets in de buitenwereld refereert aan je binnenwereld. Soms kun je het niet verklaren, maar betekent een afbeelding toch iets voor je.

Wil je meer weten? plan dan een oriëntatiegesprek geheel in voor al je vragen!

Wat gaat deze Inzichtsessie je brengen?

 

  • Ervaar wie je ten diepste bent

  • Werken op een praktische en toegankelijke manier met je onbewuste

  • Spontane inzichten

  • Een authentieke ervaring!

Inzichtsessie

Individuele Coachsessie

  • Online oriëntatiegesprek

  • 1 inzichtsessie a 90 minuten

  • Innerlijke reis/visualisatie

Duur: 90 minuten 

(Op locatie in mijn praktijk in Yogastudio NJOYoga te Spijkenisse)

Investering: Euro 125,- incl. BTW (Particulier)

Plan je gratis oriëntatiegesprek 

bottom of page