top of page

De Saboteur van Zelfliefde

"Ontmasker jouw Innerlijke Criticus - Een Reis naar Zelfliefde"


Vandaag wil ik een onderwerp aansnijden dat voor velen van ons herkenbaar is: de innerlijke criticus. We hebben allemaal wel eens die negatieve stem in ons hoofd gehoord die ons bekritiseert, twijfel zaait en ons zelfvertrouwen ondermijnt. Misschien hoor je die stem wanneer je een uitdaging aangaat, een belangrijke beslissing moet nemen, of wanneer je naar jezelf in de spiegel kijkt. Maar wat als ik je vertel dat het mogelijk is om deze innerlijke criticus te ontmaskeren en ruimte te maken voor meer zelfliefde en zelfacceptatie?


Al twee weken lang deel ik op Instagram oefeningen en inzichten over de innerlijke criticus. Jullie reacties hebben me diep geraakt en ik voel dat dit een thema is dat veel van ons bezighoudt. Het is een reis die we allemaal kunnen maken, een reis van bewustwording, acceptatie en groei.


Ik wil graag een persoonlijk verhaal met jullie delen. Een paar jaar geleden was ik zelf gevangen in de greep van mijn innerlijke criticus. Ik stond op het punt een grote stap te zetten in mijn carrière, maar die negatieve stem in mijn hoofd fluisterde dat ik het niet waard was, dat het mij toch niet ging lukken en dat ik beter kon blijven waar ik was. Want doe maar normaal dat is al gek genoeg. Het was een moeilijke periode vol zelftwijfel en onzekerheid.


Toch besloot ik om die stem te confronteren. Ik begon te mediteren en te reflecteren op mijn gedachten. Ik ontdekte dat veel van die kritische stemmen eigenlijk waren gebaseerd op oude overtuigingen en angsten uit mijn verleden. Ik besefte dat ik deze gedachten niet hoefde te geloven. Ik kon ervoor kiezen om liefdevoller naar mezelf te zijn en mezelf te steunen in plaats van neer te halen.


Langzaam begon ik meer zelfliefde te cultiveren. Ik begon positieve affirmaties te gebruiken, mezelf te omringen met mensen die me steunden en mezelf toe te staan om fouten te maken zonder mezelf te veroordelen. Het was een transformatieve reis die me dichter bij mijn ware zelf bracht.


Ik hoop dat dit verhaal jou inspireert om de reis naar zelfliefde aan te gaan. Jij bent het waard om van te houden, precies zoals je bent. Laten we samen de innerlijke criticus ontmaskeren en stralen in onze ware kracht.


En nu wil ik jou uitnodigen om mee te gaan op deze reis. Laten we samen de innerlijke criticus ontmaskeren en ruimte maken voor meer zelfliefde en zelfacceptatie. Ik heb een opdracht voor je waarmee je vijf concrete stappen jouw innerlijke criticus leert te temmen en jouw eigen grootste supporter te worden.


De innerlijke criticus, dat stemmetje in ons hoofd dat ons bekritiseert en veroordeelt, kan een meedogenloze saboteur zijn van ons welzijn en geluk. Het ontstaat vaak door ervaringen uit het verleden, belemmerende overtuigingen en maatschappelijke normen. Het doel van de innerlijke criticus is ons te beschermen tegen falen en teleurstellingen, maar vaak komt dit ten koste van onze zelfwaardering en persoonlijke groei.


Om de innerlijke criticus aan te pakken, is bewustwording de eerste stap. Merk op wanneer de innerlijke criticus actief is en welke negatieve gedachten naar boven komen. Stel jezelf de vraag: Wie spreekt hier eigenlijk? Is het mijn eigen stem, of de stem van anderen die ik in mijn hoofd heb geïnternaliseerd?


Daarnaast is het belangrijk om mildheid en compassie naar jezelf toe te oefenen. We zijn allemaal menselijk en het is normaal om onzekerheden te hebben. In plaats van mee te gaan in de negatieve gedachten, kunnen we onszelf bemoedigen en ondersteunen zoals we dat bij een goede vriend(in) zouden doen.Thuisopdracht - Oefening in Zelfcompassie:


1. Zoek een rustige plek waar je even niet gestoord wordt. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Adem diep in en uit om te ontspannen.


2. Denk aan een situatie waarin je jezelf bekritiseerde of streng was voor jezelf. Wat zei je tegen jezelf? Welke emoties kwamen naar boven?


3. Stel je nu voor dat een goede vriend(in) in dezelfde situatie zou zijn. Wat zou je tegen hen zeggen? Schrijf deze bemoedigende woorden op.


4. Lees deze woorden hardop voor jezelf, waarbij je jezelf als goede vriend(in) aanspreekt. Voel hoe deze liefdevolle woorden jouw hart vullen met compassie.


5. Herhaal deze oefening dagelijks en wees geduldig met jezelf. Het kan tijd kosten om de innerlijke criticus te temmen, maar elke stap in de richting van zelfcompassie is een waardevolle stap op jouw reis naar zelfliefde en groei.Wil je meer werken aan het omarmen van zelfliefde en het temmen van jouw innerlijke criticus? Dan nodig ik je graag uit voor de Innerlijke Criticus Challenge. Ontvang dagelijks waardevolle inzichten, oefeningen en ondersteuning om jouw innerlijke criticus te overwinnen en meer zelfliefde te cultiveren. Meld je aan via mijn Instagram account.


Daarnaast bied ik twee coachtrajecten aan die jou kunnen helpen bij jouw persoonlijke groei: "Finding Balance" en "The Path". In "Finding Balance" gaan we dieper in op het ontdekken van jouw kernwaarden, het doorbreken van belemmerende patronen en het vergroten van jouw zelfliefde. In "The Path" maken we een transformerende reis van het ego naar het zelf, waarbij we doelen stellen, inzichten verkrijgen en jouw ware potentieel onthullen. Als jij klaar bent om jezelf te herontdekken en een ware transformatie te ondergaan, neem dan contact met mij op via info@joycedenooijer.nl of via Whatsapp op 06 16170584.


Dus, laat de innerlijke criticus los en omarm jouw unieke zelf met compassie en liefde. Jouw reis naar zelfliefde begint hier, en ik sta klaar om je te begeleiden op deze waardevolle reis naar een leven vol balans, groei en zelfacceptatie.


En vergeet niet om de Innerlijke Criticus Challenge te volgen die nog steeds loopt op mijn Instagram. Wekelijks ontvang je waardevolle tips en oefeningen om jouw innerlijke criticus te overwinnen en meer zelfliefde te omarmen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken aan een stralende toekomst vol zelfliefde en persoonlijke groei!

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page